VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

ČAKOVEC ZAISTA ŽIVI SPORT

Ni povremena kiša koja se nadvila tijekom subotnjeg prijepodneva nad središtem grada nije utjecala na raspoloženje sudionika četvrtog izdanja Festivala sporta – „Čakovec živi sport“.

Brojni posjetitelji čakovečkog središta i Trga republike iz prve ruke su mogli vidjeti kako izgledaju košarka, nogomet, rukomet, tenis i gimnastika.

Organizaciju još jednog festivala potpisala je Zajednica sportskih udruga Čakovca, a kako je izjavio tajnik ZSU Čakovca Tomica Jakopec sve se vrlo brzo organiziralo i pripremilo u kratkom roku. „Zbog vremenskih i epidemioloških prilika nismo znali hoćemo li moći, a ako i hoćemo, u kojem ćemo obliku organizirati Čakovec živi sport“ rekao je. Govoreći o tome kako ove godine ipak nije bilo štandova na kojima bi se prezentirali klubovi, istaknuo je kako je najatraktivniji dio prezentacija sportova na koju su bili pozvani klubovi koji su se odazivali i prošlih godina. „Zbog kiše nam se nisu mogli pridružiti borilački sportovi jer oni rade na strunjačama, ali uz pomoć ljudi iz klubova, kao i djelatnika Turističke zajednice, EKOM-a i ekipe iz komunalnog redarstva sve smo uspjeli pripremiti na vrijeme“ kazao je Jakopec. Tako su prostor ispred zgrade Doma sindikata „okupirali“ košarkašice i košarkaši. Trening su odradili članovi Ženskog košarkaškog kluba Radost i Košarkaškog kluba Međimurje. Trener našeg jedinog ženskog košarkaškog kolektiva Matija Terek smatra kako je ideja o organiziranju festivala odlična i njegova Radost sudjeluje od prve godine. „Obično smo u dvoranama ili kao sada za vrijeme korone na vanjskim igralištima na kojima nas ne može vidjeti puno ljudi. Ovako se približimo našim sugrađanima i možda potaknemo mlade da se odluče isprobati u sportu ispod obruča“ poručio je i pozvao sve zainteresirane da se od ponedjeljka od 18 sati pridruže minibasket  kampu na igralištu kod Ekonomske i trgovačke škole.

Slično razmišlja i dugogodišnji trener mlađih kategorija u KK Međimurje, Stjepan Novak. „Na utakmice i treninge dolaze roditelji i prijatelji naših članova, a ovdje nas mogu vidjeti svi. Odradili smo jedan lagani trening i pružili mogućnost djeci koja nisu košarkaši da i oni bace koje loptu prema košu“ izjavio je Novak. Tenis pak su prezentirali mladi članovi TK Franjo Punčec. Jedan od njih je i 13-godišnji David Horvat iz Šenkovca. Za tenis je rekao kako je to više od sporta. „To je zabava, druženje, prijateljstvo i preporučio bih ga svima“ naglasio je. Od prvog „Čakovec živi sport“ festivala redoviti sudionici su i polaznici Nogometne škole Međimurje Čakovec. Ove godine predstavili su se najmlađi polaznici, kako kod dječaka, tako i kod djevojčica.

Središnji dio Trga republike zauzele su brojne rukometašice našeg prvoligaša ŽRK Zrinski koje su prezentirale mini rukomet. Posebno iznenađenje bio je posjet naše reprezentativke Stele Posavec koja u svoj rodni grad nije došla praznih ruku. Jedna od naših najboljih igračica sa sobom je donijela rukometne lopte koje je rukometašicama Zrinskog donirao nacionalni rukometni savez.

Najviše gužve bilo je na poligonu kojeg je ispred spomenika Nikoli Zrinskom postavio Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan. Treneri iz Macana, osim članova kluba, na poligon su prihvatili i djecu iz Udruge za sindrom down Međimurske županije kao i brojne druge mališane koji su se zatekli u centru grada. Uvijek vesela i nasmijana trenerica Tanja Mesarić Novak zainteresirala je brojne klince da i sami prođu poligonom koji razvija motoričke sposobnosti. „Redovito se odazivamo na akcije koje organizira Zajednica sportskih udruga, ali i sami pokrećemo brojna događanja koja za cilj imaju popularizaciju sporta i povećanje broja onih koji se bave sportom. Gimnastika je bazičan sport i odlična je odskočna daska za sve druge sportove“ izjavila je dodavši kako su u jedinstvenom okruženju centra grada uživali svi; i roditelji i djeca. „Prikazali smo samo djelić onoga što nudimo u našim klupskim programima, a najveća nagrada za naš trud i dopremanje silne opreme bili su brojni dječji osmijesi i zadovoljne mame i tate“ rekla je trenerica Tanja.

Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca poručuju kako je odluka da se Festival sporta organizira, iako u kratkom roku, bila ispravna te da mnoštvo sportova i mladih sportaša potvrđuje da Čakovec zaista živi sport.