VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Platforma Sigurna okupljanja

Platforma Sigurna okupljanja je internetska platforma za sigurnu regulaciju javnih okupljanja za vrijeme epidemije koronavirusa za događanja koja uključuju amaterski i profesionalni kulturno-umjetnički sadržaj (koncerte, festivale, kazališne predstave, izložbe i sl.).

Platforma je za korištenje dostupna od 1. lipnja i uključena je u preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvoOrganizatori okupljanja koji očekuju dolazak više od 100 posjetitelja obvezni su dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr. Obveza se primjenjuje od 1. lipnja.

Ciljevi platforme:

  1. Kroz ispunjavanje algoritma omogućiti organizatorima brzu i učinkovitu provjeru usklađenosti događanja s aktualnim epidemiološkim mjerama
  2. Vratiti povjerenje u sigurno odvijanje događanja
  3. Omogućiti brzo zaprimanje obavijesti o promjenama važećih epidemioloških mjera
  4. Pružiti organizatorima centralni edukativni i informacijski alat
  5. Omogućiti centralni evidencijski alat za analizu utjecaja okupljanja na epidemiološku sliku

Nositelji platforme su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo kulture i medija, uz partnerstvo Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dugoročni cilj je da se ova platforma, u suradnji s nadležnim tijelima i institucijama, proširi i na druge oblike okupljanja poput konferencija, sportskih i drugih vrsta događanja.