Platforma Sigurna okupljanja

Platforma Sigurna okupljanja je internetska platforma za sigurnu regulaciju javnih okupljanja za vrijeme epidemije koronavirusa za događanja koja uključuju amaterski i profesionalni kulturno-umjetnički sadržaj (koncerte, festivale, kazališne predstave, izložbe i sl.).

Platforma je za korištenje dostupna od 1. lipnja i uključena je u preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvoOrganizatori okupljanja koji očekuju dolazak više od 100 posjetitelja obvezni su dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr. Obveza se primjenjuje od 1. lipnja.

Ciljevi platforme:

  1. Kroz ispunjavanje algoritma omogućiti organizatorima brzu i učinkovitu provjeru usklađenosti događanja s aktualnim epidemiološkim mjerama
  2. Vratiti povjerenje u sigurno odvijanje događanja
  3. Omogućiti brzo zaprimanje obavijesti o promjenama važećih epidemioloških mjera
  4. Pružiti organizatorima centralni edukativni i informacijski alat
  5. Omogućiti centralni evidencijski alat za analizu utjecaja okupljanja na epidemiološku sliku

Nositelji platforme su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo kulture i medija, uz partnerstvo Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dugoročni cilj je da se ova platforma, u suradnji s nadležnim tijelima i institucijama, proširi i na druge oblike okupljanja poput konferencija, sportskih i drugih vrsta događanja.