VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

OPET NAJBOLJI U HRVATSKOJ – MEĐIMURCI NAPRAVILI NAJDUŽU ŠPAGU

Nevjerojatnih 355 sudionika koji su napravili gimnastičku špagu u duljini od 528 metara zaslužno je što je Čakovec u subotu napravio jedan novi rekord.

U sklopu najave Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku, u šest hrvatskih gradova točno u podne organizirano je izvođenje najduže špage. Osim Grada Zrinskih najduža špaga se radila i u Osijeku, Rijeci, Zadru, Splitu i Zagrebu.  U svim gradovima tako je sudjelovalo 934 osoba i napravljene su špage u ukupnoj duljini od 1.349 metara.

Mario Vukoja, sportski direktor Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan nije krio oduševljenje postignutim rezultatom. „ Pokazali smo ostatku Hrvatske da smo s pravom Europski grad sporta i Europska regija sporta“ izjavio je Vukoja i zahvalio svima koji su sudjelovali u izvođenju špage u centru Čakovca, od Starog grada do Franjevačkog trga. „Podržali su nas naši sportski prijatelji iz Plesnog studia Vivona, Plesno gimnastičkog kluba Flik iz Šenkovca, Čakovečke mažoretkinje, Udruge za sindrom Down Međimurske županije, Karate kluba Globus, Judo kluba Zrinski Čakovec, Športsko streljačkog kluba Čakovec, Atletskog kluba Međimurje, Škole nogometa Međimurje Čakovec, Škole nogometa Sloga, Teniskog kluba Franjo Punčec i brojni građani koji su se uključili. Bez njih ovaj rekord ne bi bio moguć“ poručio je. Posebno se osvrnuo na podršku Turističke Zajednice grada Čakovca, Muzeja Međimurja Čakovec, gradske i županijske sportske zajednice te brojne uglednike koji su svojim dolaskom i sudjelovanjem u najdužoj špagi omogućili da Čakovec i Međimurje po još nečemu budu najbolji u zemlji. Špagu su tako između ostalih radili i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, međimurski župan Matija Posavec, ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, v. d. ravnatelja Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koja se i obratila okupljenima. U svom govoru gradonačelnica je pohvalila sudionike i izrazila uvjerenje kako će čakovečka špaga biti najdulja. I bila je u pravu.

Pripreme za organizaciju špage trajale su cijeli tjedan, a atmosfera se nabrijavala tijekom subotnjeg prijepodneva. Zahvaljujući tome što je Muzej Međimurja otvorio velika vrata vanjskog bastiona i povezao Stari grad s Perivojem Zrinski najdulja špaga se protezala i do palače Zrinskih. Upravo su tamo, kod spomenika „Oproštaj“, čakovečki gimnastičari predvođeni Filipom Udeom i Tijanom Tkalčec napravili špagu u obliku srca s porukom „VOLIM SPORT“ i „VOLIM GIMNASTIKU“. A ako je ova manifestacija nešto pokazala, onda je pokazala kako su i Čakovec i Međimurje prave sportske sredine, a budući da se cijeli događaj snimao za potrebe Hrvatske turističke zajednice sportska slika iz centra grada obići će svijet.