VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

ANTUNOVSKO PROŠTENJE 2021.

Turistička zajednica grada Čakovca u suradnji s Gradom Čakovcem i Župom sv. Antuna Padovanskog  Čakovec – organizira manifestaciju “Antunovsko proštenje” koja će se ovaj vikend održati na jugu Čakovca.

Vjerski je program već započeo devetnicom u koju su se uključile brojne društvene, kulturne i vjerske zajednice. Za posjetitelje tu je i neizostavna ponuda vrijednih izlagača koji će svoje domaće proizvode nuditi u subotu i nedjelju, 12. i 13. lipnja 2021. godine.

Iako se ovogodišnje Antunovsko proštenje, zbog pandemije, održava u skromnijem obimu, neće izostati ugostiteljska ponuda, igraonice i lunapark za najmlađe.

Ove se godine obilježava 790 godina smrti sv. Antuna, 45 godina od prvog pisanog spomena da Čakovec treba novu župu i 20 godina župnog Caritasa.

Na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog u nedjelju, 13. lipnja, održat će se jutarnje mise u 7.00 i 9.00 sati. U 11.00 sati započinje župna proštenjarska misa koju će predvoditi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, u procesiji s kipom sv. Antuna Padovanskog.

U nedjelju, nakon večernje svete mise zahvalnice u 19.00 sati, na trgu ispred crkve, nastupiti će Dixieland band Čakovec.

Svi događaji će se odvijati u skladu s epidemiološkim preporukama i uputama Zavoda za javno zdravstvo.