VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

FULL OF TOURISM NEWS – 20.7.2021.

Kampanja “Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!” u dva mjeseca ostvarila 33 milijuna impresijaKampanja „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“, koju je HTZ pokrenuo početkom svibnja s ciljem poticanja domaćeg turističkog prometa kroz upoznavanje hrvatskih ruralnih destinacija, u svega dva mjeseca ostvarila je gotovo 33 milijuna impresija putem online kanala, društvenih mreža i digitalnog vanjskog oglašavanja, dok je sedam tematskih videa u cijelosti pregledano gotovo 4 milijuna puta. Brojne hrvatske destinacije, obuhvaćene video materijalima, nakon emitiranja ostvarile su porast posjetitelja pa je tako PP Papuk u prvih sedam mjeseci 2021. zabilježio 48 posto više posjeta u odnosu na isto vrijeme lani.
Koordinacijski sastanak HTZ-a s TZ-ima Primorsko-goranske i Istarske županijeNa koordinacijskom sastanku HTZ-a s turističkim zajednicama s područja Primorsko-goranske županije direktor HTZ-a Kristjan Staničić predstavio je rezultate turističkog prometa te naglasio kako Kvarner, uz Istru, ostvaruje najveći turistički promet, istaknuvši i da u Hrvatskoj trenutno boravi više od 640.000 turista od kojih oko 125.000 na Kvarneru. Na sastanku održanom u Istri, istaknuto kako je promet u toj županiji u dosadašnjem dijelu za 50 posto bolji u odnosu na isto razdoblje lani, kao i da je u privlačenju turista, uz sigurnost, vrlo važna kvalitetna i ciljana promocija zbog čega je HTZ na inozemnim tržištima proveo niz kampanja i promotivnih aktivnosti.
Osam mil. kuna za suradnje s organizatorima sportskih događanja i hrvatskim sportašimaNa 79. sjednici Turističkog vijeća HTZ-a, održanoj online, članovi vijeća usvojili su Odluku o odabiru partnera i odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja i vrhunskim hrvatskim sportašima u 2021. Odobreno je 8 milijuna kuna za provedbu navedenih suradnji s odabranim partnerima, od čega je 4,3 milijuna namijenjeno za suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima i nacionalnim sportskim savezima, dok je 3,7 milijuna odobreno za marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja.
Javni poziv za potporu putničkim agencijama i organizatorima putovanjaMinistarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć putničkim agencijama i organizatorima putovanja za koji su osigurana sredstva  iz državnog proračuna u vrijednosti od 36 milijuna kuna. Potpore mogu dobiti turističke agencije koje su u 2020. pretrpjele pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019. od najmanje 75 posto, a cilj je nadoknada dijela ili svih plaćenih troškova poslovanja, uz uvjet da ukupni iznos potpore ne može biti veći od 10.000 kuna po zaposleniku u turističkoj agenciji.
Ministrica Brnjac na Plitvičkim jezerima uoči vrhunca ljetne sezoneMinistrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je sastanak na Plitvičkim jezerima s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave te predstavnicima turističkog sektora na području Ličko-senjske i Karlovačke županije. Razgovaralo se o održavanju povoljne epidemiološke situacije, uzimajući u obzir da Hrvatsku od 15. srpnja očekuje najveći prosječni priljev turista. Istaknuto je i da je Ministarstvo turizma i sporta osiguralo distribuciju milijun i 81 tisuću antigenskih testova u regionalne zavode za javno zdravstvo diljem zemlje, za što je osigurano 20 milijuna kuna.
Ruska televizija MUZ TV snima u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županijiHrvatska turistička zajednica, uz podršku Turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, organizira snimanje posebne emisije i studijsko putovanje za ekipu iznimno popularne ruske glazbene televizije MUZ TV koji će od 18. do 21. srpnja boraviti na području Splitsko-dalmatinske županije, a od 21. do 23. srpnja na području Šibensko-kninske županije.
Francuski Le Figaro piše o Dubrovniku i ElafitimaU renomiranom francuskom tjednom magazinu Le Figaro objavljena je reportaža na devet stranica o Elafitima, Dubrovniku i luksuznom smještaju u regiji. Uz detaljni opis kulturnih i baštinskih bogatstva i specifičnosti te otočne vegetacije i zaštićene prirode, reportaža donosi i pregled bogate smještajne ponude. Reportaža je rezultat dugogodišnje suradnje HTZ-a i Predstavništva HTZ-a u Francuskoj s Le Figarom koji ima nakladu od 440 tisuća primjeraka, čitanost veću od 1,3 milijuna te 151 milijuna online posjetitelja mjesečno.
Die Zeit i Bild predstavili Hrvatsku kao sigurnu turističku destinacijuJedan od vodećih njemačkih tjednika Die Zeit objavio je opsežnu reportažu o prirodnim ljepotama Kornata, dok je najtiražniji njemački tabloid Bild u svom online izdanju objavio opsežnu i informativnu reportažu o Hrvatskoj. U članku Die Zeita novinar Nikola Ljubić opisuje jedinstveno iskustvo opuštajuće atmosfere, prekrasnog mora i odlične hrane na Kornatskom otočju, a u online izdanju Bilda objavljena je reportaža o Hrvatskoj pod nazivom „Last Minute Check“ koja detaljno informira čitateljstvo o trenutnoj situaciji u zemlji.
Guardian predlaže 10 lokacija u Hrvatskoj za uživanje u prirodnim ljepotamaBritanski Guardian objavio je popis 10 mjesta u Hrvatskoj na kojima turisti mogu osjetiti pravi duh Hrvatske, odnosno, kako ističu, “mjesta na kojima se stvari odvijaju manje užurbanim tempom”. Otoci i kopnena odredišta predstavljeni u članku prilika su za otkrivanje zašto je Hrvatska tako primamljiva zemlja. Svoje mjesto na ovoj prestižnoj listi našli su Zlarin, Primošten, Fažana, Dugi Otok, Murter, Cres, Pelješac, Nin, Kopački Rit, Lovran, a uz svaku destinaciju navedena je i preporuka što raditi, gdje odsjesti i gdje objedovati.