VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

POZOJ HANDBALL CUP

Zahvaljujući rukometnom turniru „Pozoj handball cup“ Međimurje će ovaj vikend biti centar rukometa.

U organizaciji Društva športske rekreacije Sportska subota, turnir će se održati od petka, 27. do nedjelje 29. kolovoza, a na njemu će sudjelovati čak 121 ekipa, 74 muške ekipe i 47 ženskih ekipa iz cijele Hrvatske te 2 ekipe iz Slovenije i okupiti će gotovo 2000 mladih rukometaša i rukometašica.

Turnir je namijenjen dječacima i djevojčicama od 10 do 17 godina te je osmišljen po uzoru na velika sportska natjecanja Europe, s ciljem okupljanja djece i mladih, popularizacije sporta, promicanja zdravog načina života, kao i promocije Međimurja kao poželjne destinacije sportskog turizma. Ovaj projekt koji se odvija uoči 2022. godine u kojoj će Međimurska županija obnašati titulu Europske regije sporta, ima tendenciju prerasti u tradicionalnu sportsku manifestaciju u Međimurju te postati dodatan turistički sadržaj koji će upotpuniti postojeću turističko-sportsku ponudu Međimurja.

Utakmice se odigravaju u dvorani Graditeljske škole Čakovec, II. OŠ Čakovec, OŠ Mala Subotica, OŠ Prelog, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Mursko Središće te u Areni Varaždin.

Uz Društvo športske rekreacije Sportska subota kao glavnog organizatora, partneri projekta su Muški rukometni klub Čakovec i Ženski rukometni klub Zrinski.

Turnir će početi u petak, 29. kolovoza u jutarnjim satima, u subotu slijedi grupna faza natjecanja i play off utakmice, dok će se finalne utakmice održati u nedjelju, 29. kolovoza u dvorani Graditeljske škole Čakovec. Ukupno će se odigrat oko 350 utakmica

OPŠIRNIJE NA www.pozoj.com