VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Eko muzej „Međimurje malo“ – „Bus on the move“

Eko muzej „Međimurje malo“ je postao simbol za kulturnu, povijesnu, prirodnu baštinu kao i bogatstvo koje pruža eno gastronomska scena. Kao fragmentirani muzej pokazuje glavne vrijednosti Međimurja i kroz interpretaciju ih pretvara u pravi doživljaj. Za žitelje međimurske županije služi kao podsjetnik na uspomene iz djetinjstva, te kao model pomoću kojega se prenosi povijest, znanje i tradicija na djecu i mlade. A svim turistima i posjetiteljima pruža nematerijalni suvenir i inspiraciju za nove navike koje vrlo lako mogu uključiti u navike u svakodnevnom životu.

Prirodnim slijedom, karika koja nedostaje, da bi sama destinacijska priča bila potpuna, je prometna povezanost svih turističkih atrakcija Eko muzeja. Pozitivan stav, kreativnost i želja za podizanjem kvalitete destinacijske ponude na jedan viši nivo bile su zajedničke vizije triju partnera projekta „Bus on the move“. Terme Sveti Martin svojim gostima osiguravaju dodatni doživljaj, a samim time i drugim turističkim dionicima pružaju priliku da pokažu što pružaju u svojim objektima i imanjima. Rudi Express svojim bogatim voznim parkom i 30-godišnjom tradicijom jamči ugodan, zanimljiv i siguran prijevoz po destinaciji. Resursima svoje turističke agencije sve turističke atrakcije, usluge i proizvode bude plasirao kao zajedničku ponudu, tako daje podršku destinacijskom razvoju regije. Turistička zajednica Međimurske županije, kao glavni inicijator samog projekta daje podršku u samoj promociji i isto tako kreativnim idejama olakšati realizaciju dugoročnog projekta, kao i samog master plana razvoja turizma u Međimurskoj Županiji.

Sama ruta za početak vozi po Gornjem dijelu Međimurja. Startna točka je u Termama Sveti Martin i obilaze se turistički dionici-partneri kako slijedi – Skelarska hiža s pričom mlina na Muri i interpretacijskog centra „Jeden den v življeju mlinara Franca Žalara“, zatim Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, Eko muzej „Međimurje malo“ u Palači međimurskog turizma, Hotel Castellum, Riznica Međimurja u sklopu  koje je caffe bar Bedem i restoran Stari grad, na povratku prema početnoj točki se prolazi pored izletišta i restorana Međimurski dvori, vinarije Cmrečnjak, te centra Štrigove koja generira bogate sadržaje u svom okruženju. Sami prijevoz će moći koristiti i svi žitelji regije, koji žele posjetiti neku od navedenih atrakcija, kao i svi drugi turistički dionici koji posjeduju smještajne kapacitete, a žele osigurati dodatni sadržaj svojim gostima. Vrata suradnje s budućim zainteresiranim partnerima su otvorena te se očekuje da će se u narednom periodu partneri priključivati i samim time bogatiti ponudu na samoj ruti turističkog busa „Bus on the move“.

Plan za jesen je daljnji razvoj i osmišljavanje izleta, u suradnji s Regionalnim turističkim centrom koji bi disperzirali turiste u Donji dio Međimurja, te još nekoliko ruta koje budu bile povremene, a vežu se za određene manifestacije i događanja.

Ovo je potvrda da je Međimurje destinacija koja daje više s dugoročnim planom razvoja turizma i zdrave organizacijske kulture destinacije.

 

Međimurje Hop–on Hop–off

Hop-on Hop-off busu možete se priključiti na bilo kojoj stanici rute, isto tako možete i sići s njega!

Siđite gdje gdje vam se sviđa, uzmite si vremena, uživajte u razgledavanju, a kad vam se ide dalje, pronađite nas na stanici. To je čar hop-on Hop-off vožnje!

Gdje uskočiti ili iskočiti:

 • Terme Sveti Martin – stajalište Hotel Terme Sveti Martin – dođi na osvježenje na bazene MartiLandia i The Temple of Life
 • Centar Sveti Martin na Muri – parkiralište kod Crkve sv. Martina –Centar za posjetitelje Mlinarska kuća, Žabnik, parkiralište Centra – iskoči iz busa i uskoči na skelu na rijeci Muri, razgledaj mlin i multimedijalni interpretacijski centar Jeden den v živleju mlinara Franca Žalara
 • Centar za posjetitelje Med dvemi vodami, Križovec – autobusna postaja – upoznaj prirodnu baštinu međimurskog kraja
 • Centar za posjetitelje Ekomuzej Međimurje malo– Čakovec – parkiralište centra – upoznaj se sa deset točaka prirodne, povijesne, kulturne baštine Međimurja na jednom mjestu
 • Muzej Riznica Međimurja – Čakovec – parkiralište muzeja – riznica povijesnog i kulturnog bogatstva regije interpretirana na suvremeni multimedijalni način.
 • Restoran Stari grad – Palača starog grada Zrinskih – spoj tradicionalne i suvremene kuhinje su svakako preporuka za gourmet posjet restoranu Stari grad u samom atriju muzeja.
 • Hotel Park
 • Izletište Međimurski dvori – Lopatinec – parkiralište restorana – tradicionalna i autohtona jela krase ovaj rustikalni restoran. Međimurska gibanica je neizostavna stavka gastronomske ponude ovog restorana.
 • Vinarija i kušaonica obitelj Cmrečnjak, Sveti Urban – Parkiralište vinarije – degustiraj kapljicu dobrog vina uz predivan pogled na Mađerkin breg
 • Centar Štrigova – autobusna stanica ispred crkve – upoznaj se sa Sv. Jeronimom koji ima puno lijepih povijesnih priča
 • Vinarija i kušaonica obitelj Kocijan, Štrigova – Parkiralište vinarije – dobro vino i ugodan ugođaj u novoj modernoj kušaonici svakako su preporuka za hop-off na ovom stajalištu.
 • Autobusni kolodvor Čakovec