VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Manifestacija “K Zrinskom”

Dvorište palače Staroga grada 3. i 4. rujna posjetit će duh vremena obitelji Zrinski. Napravite korak u čarobnu prošlost, postanite dio obitelji te iskusite čari toga doba. Dođite na manifestaciju „K Zrinskom“ organiziranu od strane Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, a prepoznatu i sufinanciranu od strane Ministarstva turizma i sporta.

Posjetitelji će kroz besplatne ture i zanimljiva predavanja moći pobliže upoznati obitelj Zrinski, dobit će priliku kušati hranu pripremljenu prema recepturi iz tog razdoblja, saznati kako su se Zrinski odijevali, okušati se u povlačenju užeta, zaigrati igru “Lov na Pozoja” te osvojiti zanimljive nagrade. Najmlađi će se zabaviti tradicionalnim igrama i igračkama. I još puno toga. Pozvani su svi koji žele kroz svih pet osjetila saznati više o baštini Međimurja.

Riječ je o projektu učenika Ekonomske i trgovačke škole Čakovec koji će posjetiteljima pružiti doživljaj života iz 17. stoljeća. Isti je prepoznat i financiran od strane Ministarstva turizma i sporta kroz Javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u 2021.

Facebook stranica “K Zrinskom”