VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

RESTORAN MALA HIŽA IZ MAČKOVCA U MICHELINOVOM VODIČU ZA 2021. GODINU!

U ovogodišnje izdanje Michelinova digitalnog vodiča uvrštena je Mala hiža iz Mačkovca kao jedini restoran iz Međimurske županije.

Sam restoran ima zanimljivu i lijepu priču. Sama hrastova zgrada izgrađena je daleke 1887 god. u Otoku Svibovskom kraj Zagreba. Rastavljena je od strane vlasnika i prijatelja, ponovo sastavljena na mjestu zapuštenog starog voćnjaka 1997. u 3. mjesecu. Nakon upornog petogodišnjeg rada, preuređena i ušminkana Mala Hiža otvara vrata gostima. Danas je to topli restoran romantičnog ugođaja, u osnovi međimurske, građansko-pučke ali inovativne, sezonske i istraživačke kuhinje.

Gastronomska ponuda temeljno je tradicionalna međimurska, koja je, bogatsvom namirnica, jela i okusa polazišna točka vlasniku za osmišljavanje jelovnika i ukupne gastronomske ponude. Kuhinja je građansko pučka, ali i istraživačka, inventivna i maksimalno oslonjena na sezonske i namirnice iz bližeg okruženja, provjerenog i kvalitetnog porijekla

Michelinove preporuke rezultat su tajnog obilaska restorana od strane inspektora Michelina, a sam vodič jedan je od najpopularnijih u svijetu te se smatra najcjenjenijim načinom rangiranja restorane i kuhinja visoke kvalitete.

Čestitke!

foto: www.mala-hiza.hr