VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

8. Festival stripa

Tri su rujanska dana u Čakovcu rezervirana za strip. Ovogodišnji, osmi festival stripa u organizaciji udruge „Strip oblačak“ u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec i Knjižnicom „Nikola Zrinski“ Čakovec, predstavlja 16., 17. i 18. rujna čakovečkoj publici djela autora Novog kvadrata, Karla Križnika i festivalske plakate iz zbirke Josipa Mihalkovića.

Prvog dana festivala, 16. rujna u Knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec na Općem odjelu u 18 sati održat će se otvorenje izložbe konceptualnog multimedijskog projekta The Round in a Large Room Karla Križnika.
Od 17. rujna u prostoru Dječjeg odjela knjižnice mogu se razgledati festivalski plakati Josipa Mihalkovića.

Karlo Križnik (Čakovec, 1995.) je umjetnik i glazbenik. Završio je srednju graditeljsku školu, smjer “dizajner keramike”, 2013. godine u Čakovcu.
Bavi se stvaranjem glazbe – koju sa svojom partnericom Paulom Gavez potpisuje umjetničkim imenom Revirgin – pisanjem i ilustriranjem kratkih priča te snimanjem kratkih filmova. Revirginov kratkometražni prvijenac “Ne u ovo doba godine” lani se plasirao među 30 najboljih filmova na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva. Karlo je izlagao na izložbama na području Čakovca i bliže okolice: nekoliko puta u “Centru za mlade – Prostor”, “Zrinskom ART festivalu”, udruzi “Mladi bude (Vuk)” u Varaždinu, a njegovo posljednje izlaganje bilo je na “High Grounds festivalu” u Varaždinskim Toplicama. Do sad je objavio četiri samostalna glazbena albuma a ovogodišnji, The Round in a Large Room, dio je istoimenog konceptualnog multimedijskog projekta koji trenutno predstavlja.