VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Pred nama je još jedan adventski vikend ispunjen sportom, glazbom, plesom…

U petak 17. prosinca od 9.00 sati posjetite Adventski sajam na Trgu Republike, na kojem vas očekuje mnoštvo domaćih proizvoda i rukotvorina. Originalni božićni pokloni koje možete pronaći na sajmu olakšati će vam pitanje što i gdje kupiti, a svoje najdraže svakako ćete obradovati kvalitetnim domaćim proizvodima.

Najmlađi će moći uživati u dječjoj predstavi „Skupimo se oko bora netko nama doći mora” na Trgu Republike od 17.00 sati. Dođite sa svojim mališanima i uz vatru otkrijte, tko će doći i koga svi nestrpljivo očekujemo.

U subotu, 18. prosinca na Trgu Republike, rezervirajte svoje vrijeme za posjet adventskom sajmu, a mališane očekuje dječja predstava “Božićna čarolija” u 9.30 sati. Nakon predstave slijedi preslatki glazbeni nastup djece iz čakovečkih dječjih vrtića i Društva naša djeca Čakovec u Dječjoj čaroliji Božića, dok će pijanist Nikola Grabar, s početkom u 11.00 sati, dočarati blagdansko raspoloženje.

I ove je subote jutarnji program prepun događanja. Sportski Advent u Čakovcu “Advent run” započinje humanitarnom utrkom za projekt “I ja bih na more”. Zajednica sportskih udruga Čakovca, Atletski klub Čakovec i Društvo naša djeca, pozivaju vas da nam se, s početkom u 10.00 sati, pridružite i ostvarite dječje snove.

Nastavljamo u humanitarnom duhu i potaknuti uspješnom prošlogodišnjom božićnom akcijom „Ukras ponesi, radost donesi“, božićnu jelku na Franjevačkom trgu ukrasit ćemo ukrasima s 40 božićnih želja djece slabijeg imovinskog statusa. Akcija započinje u 10.30 sati. Dođite, pronađite božićni ukras i razveselite naše najmlađe sugrađane.

Brass kvintet i Zadruga Čagionica Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca, u 10.00 će sati na “Blagdanskim ČA(Gl)orijama” pokazati svu svoju kreativnost.

Sve će nas zagrijati Moto Mrazovi iz udruge Free riders “Pikač” Čakovec, koji će od 11.00 sati zabrujati centrom grada i darivati mališane.

Kada zvuk motora utihne, kod “Vure” nas očekuje glazba, ples, gluma… Uživajte u “PLESaonici” plesača iz Studia suvremenog plesa “Teuta” u plesnom kolažu koreografkinje Nikoline Mekovec. Nakon njih nastupit će Dječje gradsko kazalište Čakovec s predstavom “Pobuna igračaka” Vinka Lisjaka, pod redateljskom palicom Dejana Buvača.

U 16.00 sati, kao i svake subote, Djedica će našim najmlađima, u Maštaonici Djeda Božićnjaka na Franjevačkom trgu, ispričati još nekoliko lijepih priča o snijegu, vilenjacima, Božiću…

Pali se zadnja svijeća na adventskom vijencu. Ispred crkve sv Antuna Padovanskog u 17.45 sati, dok ćemo četvrtu svijeću, ispred crkve sv. Nikole, zapaliti u 18.10 sati.

Like father like son, zagonetka je koju ćete otkriti dođete li na Trg Republike, nakon paljenja četvrte svijeće u 18.30 sati. “Sve emocije, pozitivne, ali i one negativne koje su me pratile kroz život, nalaze se u notama i tekstovima koje stvaram”, poručuje čakovečki roker Hrvoje Krištofić. Uz pratnju svog oca Srećka Krištofića zagrijat će vam srce, a svi ljubitelji dobre glazbe uživat će u ritmu njihovih pjesama.

U nedjelju 19. prosinca, s početkom u 10.30 sati. KUD Mačkovec raspjevati će vas uz tradicionalne božićne pjesme ispred crkve sv. Nikole.

Vikend će završiti nedjeljnom predstavom za djecu – “Djed Mraz u panici” u 16.00 sati na Trgu Republike, a u 17.00 sati, očekuje vas glazbeni nastup pod nazivom „Budi radostan“ sada već poznatog nam dua „Matt Shaft“.

Svi oni koji to još nisu učinili, tijekom cijelog dana, moći će se razveseliti prigodnim poklonom na Adventskom sajmu.

Djed Božićnjak i dalje čeka pisma naših najmlađih. Zato djeco, napišite ili nacrtajte skrivene želje, ubacite ih u poštanski sandučić postavljen na Franjevačkom trgu uz kućicu Djeda Božićnjaka i podijelite svoje želje s Djedicom. Nakon što ih sve pročita, vilenjaci će ih donijeli k nama u Turistički ured, a mi ćemo ih, kao što smo i obećali, brižno čuvati i najmaštovitija pisma nagraditi!