VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

U subotu 18.12. dođite na akciju „Ukras ponesi, radost donesi“!

Vodeći se primjerom dobre prakse, prošlogodišnjom božićnom akcijom „Ukras ponesi, radost donesi“ gdje je velik broj Međimuraca i Čakovčanaca dalo svoj doprinos, ovogodišnja istoimena akcija održat će se u subotu, 18. prosinca na Franjevačkom trgu s početkom u 10:30 sati.

Zamisao Grada Čakovca i Turističke zajednice Čakovca je da božićni ukrasi s istaknutom božićnom željom za 40-ak mališana krase jelku kod Crkve sv. Nikole biskupa u središtu grada, a naši će sugrađani do blagdana Božića razveseljavati djecu poklonima – njihovom božićnom željom.

„Lutka, autić, pernica, ruksak, patike, knjiga, društvena igra….“, neke su od želja mališana koje im mnogi od nas možemo ostvariti. U božićnu akciju uključile su se i osnovne škole kojima je Grad Čakovec osnivač (I., II., III. Osnovna škola, COO, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec) koje će izraditi božićne ukrase u koje će se staviti želje djece slabijeg imovinskog statusa. Također, u akciju su uključena i djeca slabijeg imovinskog statusa iz evidencije kojom raspolaže Grad Čakovec.

Razveselimo naše najmlađe sugrađane, darujmo ih povodom blagdana Božića, posebice sada u ovim izazovnim COVID vremenima! Prošećite subotnjom špicom te umjesto uobičajene predblagdanske kave, svratite do središnje božićne jelke te odaberite jedan od jedinstvenih ukrasa koji će vas još dugo podsjećati da ste svojim skromnim darom uvelike uljepšali dječje blagdanske trenutke.