VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Zimske radosti u Čakovcu! Umjetnim snijegom prekriveno sanjkalište u jezeru ispod Starog grada, top za snijeg seli na čakovečki Jug

Tijekom cijele prethodne noći, djelatnici Gradskog poduzeća „Ekom“, uređajem za proizvodnju umjetnog snijega, zasniježili su popularno sanjkalište u čakovečkom Perivoju Zrinskih. Do jutarnjih sati stvoren je snježni pokrivač debljine nekoliko centimetara, dovoljan za sanjkanje i zimske radosti, pa se pozivaju svi da dođu u Čakovec i uživaju u snijegu!

Kako bi se snijeg uhvatio za podlogu, temperatura tla treba biti ispod ništice. Ove zime u Čakovcu živa u termometru se ispod nule spustila tek prethodne noći, a samo nekoliko sati nakon toga stvorena je podloga za prvo sanjkanje ove godine u gradu.

Nakon perivoja i centra grada, top za snijeg seli na čakovečki Jug gdje će se zasniježiti brežuljak na igralištu preko puta 2. Osnovne škole.

Ukoliko vremenski uvjeti to dopuste, umjetnim snijegom prekrit će se i sanjkališta u Mihovljanu i Ivanovcu.

GP „Ekom“ ovaj je uređaj nabavio prije tri godine, s ciljem da se djeci stvore uvjeti za sanjkanje neovisno hoće li biti snježnih padalina. Zimski praznici traju još tri dana, tako da ni ovi čakovečkim osnovnoškolcima neće proći bez sanjkanja.