VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Izložba fotografija Zoran Kolarić : „Čovjek i grad“

Izložbeni salon Muzeja Međimurja Čakovec

Trajanje izložbe: 11.2. – 13. 3. 2022.

Otvorenje: petak, 11.2.2022. u 18.00 h

U novoj izložbenoj sezoni 2022. godine predstavljamo čakovečkog fotografa Zorana Kolarića. Ovaj fotograf iznimnog senzibiliteta svoja tankoćutna opažanja urbanih prostora donosi nam na izložbi „Čovjek i grad“.

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec predstavit će svoj rad u 38 crno-bijelih fotografija. Svaka njegova fotografija plod je zaustavljene ljudske radnje u urbanom prostoru nekog od europskih gradova. Njegove iznimne kompozicije nastale su u Istanbulu, Adani, Puli, Pragu, Šibeniku, Lisabonu, San Marinu, Riminiju, Skopju, Čakovcu, Zagrebu, Bujama i Subotici.

Zoran Kolarić (1971.) rođen je u Čakovcu, gdje i danas živi. Fotografijom se bavi posljednjih desetak godina. U svom fotografskom radu usredotočen je na ulično-dokumentarnu fotografiju, portret, akt i plesnu fotografiju. Dosad je imao dvije samostalne izložbe te je sudjelovao na više od sto skupnih međunarodnih i domaćih fotografskih izložbi.

Iako je prilično samozatajan, njegove fotografije nagrađene su preko 50 puta u Hrvatskoj i inozemstvu. Nositelj je umjetničke fotografske titule EFIAP.

Član je Fotokluba Zagreb, Fotokluba Čakovec te Foto kluba Klik Sveta Nedjelja.

Također, dio je neformalnog fotokolektiva nekolicine hrvatskih fotografa s kojima je povezan kroz interes za uličnu fotografiju te zajedničke fotoprojekte. Njihov rad rezultirao je zajedničkom izložbom „Gradovi“ u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi Zagreb 2020. godine.

Djeluje i u području popularizacije fotografije kroz fotografske radionice koje vodi u sklopu hrvatskih fotoklubova te čakovečkoga projekta Fotkenzi.me.

Radi na priručniku o uličnoj fotografiji koja bi trebala izići iz tiska do kraja 2022. godine te na monografiji s temom ulične fotografije.

www.zorankolaric.com