Izložba dječjih likovnih i istraživačkih radova nastalih uz izložbu „Tibeti u Međimurju i Podravini“

Mjesto održavanja: Multimedijalna dvorana Riznice Međimurja
Trajanje izložbe: 18.3. – 8. 4. 2022.
Otvorenje: petak, 18.3.2022. u 18,00 h
Autorica projekta: Ines Virč, kustos-pedagog

Uz otvorenje izložbe „Tibeti u Međimurju i Podravini“ Muzej je objavio likovni i istraživački natječaj na kojem su mogla sudjelovati djeca i učenici u dobi od 6 do 18 godina (djeca/učenici s posebnim potrebama mogli su sudjelovati bez obzira na dob).

Propisana tehnika likovnoga rada bio je kolaž (kombinacija različitih materijala), a maksimalan format 2D rada bio je 70 x 50 cm.

Za istraživački dio natječaja sudionici su trebali izraditi prezentaciju u pdf-formatu do 10 MB prema zadanim uputama (što je tibet; podrijetlo riječi tibet; simbolika tibeta; motivi na tibetima; značenje boja na tibetima; fotografija tibeta; zaključak).

Broj radova iz ustanova nije bio ograničen, a jedan autor mogao je poslati samo jedan rad.

U Muzeju Međimurja primili su 71 likovni i 22 istraživačka rada. Povjerenstvo je imalo iznimno težak zadatak u odabiru najboljih radova jer svaki je rad doista poseban. Kategorije nagrađenih podijeljene su na vrtić, osnovnu školu, srednju školu, rad skupine i istraživačke radove.

Svi će radovi biti izloženi u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja, a na facebook stranici Muzeja Međimurja Čakovec bit će virtualna izložba svih radova.

Na otvorenju izložbe u petak 18.3.2022. podijelit će  se nagrade prvim trima plasiranima iz svih kategorija.

Svim dragim sudionicima natječaja, autorima i mentorima, čestitamo na prelijepim radovima!