VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Noć knjige 2022.

Iz Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec pozivaju Vas na obilježavanje manifestacije Noć knjige 2022. koja će se održati od 22. do 25.4 u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec.

Noć knjige je najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj kojom se potiče kultura čitanja i razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu.

Manifestacija Noć knjige obilježava se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Dana hrvatske knjige i u sklopu Godine čitanja. Noć knjige jedna je od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećena knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske.
Tema ovogodišnje manifestacije je vezana uz pojam slobode odnosno knjige kao prostor slobode.

Opći odjel uz suradnju Heklica u knjižnici predstavit će u 16.00 sati radionicu pletenja rukavića, medicinskog pomagala za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

U 18.00 sati održat će se otvorenje izložbe likovnih radova i rukom pisanih stihova Vesne Parun povodom njezine 100 godišnjice rođenja, a u 19.00 sati glazbeno-poetska večer na kojoj će sudjelovati Lea Šprajc, Emanul Srpak i Ljubomir Ciglar.

Dječji odjel pripremio je izložbu likovnih i literarnih radova na temu “Sloboda o kojoj se pjeva”.

25.4.2022.
Na Općem odjelu u 18.00 sati održat će se poetska večer učenika Gimnazije “Josip Štolcer Slavenski” Čakovec uz mentoricu prof. Nadu Čatlaić, dok će na Dječjem odjelu u 11.00 sati svoju knjigu “Plavac” predstaviti mlada književnica Gita Radiković.