VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Drugog dana manifestacije „Dani Grada Čakovca 2022.“ provozajte se na e-romobilima, budite dio promocije CZK-a i uživajte na koncertu na Fontani

Prvi od dva petka ovogodišnjeg programa Dana Grada Čakovca donosi veliku atrakciju u naš Čakovec. Naime u petak, 20. svibnja održat će se predstavljanje pilot projekta te demonstracija najma i korištenja usluge eco-friendly Bolt električnih romobila na području grada. Predstavljanje će se održati s početkom u 12 sati ispred Jug Mall-a Čakovec, a prvi će e-romobile isprobati članovi Savjeta mladih Grada Čakovca i učenici II. osnovne škole. Projekt će predstaviti Ljerka Cividini, gradonačelnica Grada Čakovca i Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija. Usluga najma Bolt električnih romobila dostupna je od 2018. i dosad je uspješno implementirana u četiri hrvatska grada te u više od 170 gradova diljem svijeta. Pilot projektom bit će omogućena usluga kratkoročnog najma električnih romobila putem postojeće aplikacije, a cilj je daljnje unaprjeđenje alternativnih oblika održive i ekološki prihvatljive mobilnosti te doprinos smanjenju zagađenja zraka i gužvi u prometu.

Promocija u Galeriji, u povodu 40 godina Centra za kulturu Čakovec

Istoga dana u 19 sati održat će se promocija monografije 40 godina izložbenog prostora Centra za kulturu Čakovec 1981. – 2021. Članice Likovne komisije Centra za kulturu, diplomirane povjesničarke umjetnosti Maja Žvorc, Tanja Karas i Marta Horvat, u monografiji su pisale o Izložbenom prostoru koji je vizualno odgajao generacije Čakovčanaca te postao prepoznatljivo mjesto likovne umjetnosti i kulture. Protok vremena izlagačke djelatnosti Centra prati entuzijastičke osamdesete, preko nametnutih programskih postulata devedesetih, do programsko bogatih posljednjih dvadeset godina. U početku je Izložbeni prostor angažirao likovne umjetnike iz Čakovca i okolice te pratio programe u dvorani, pojedinačne i obljetničke, čime se utemeljila multimedijalnost Centra za kulturu. Monografija uključuje i popis izložbi realiziranih od osnutka Izložbenog prostora te tekstove recenzenata Feđe Gavrilovića i Marijana Špoljara.

Koncerti uz fontanu u Perivoju Zrinskih

Romantix – Eurythmics cover band, bit će izvođači koji će prvi otvoriti koncertnu sezonu na čakovečkoj fontani. Svirkom od 21 sat predstavit će nam se s dvadesetak najvećih hitova kultnih Eurythmicsa, kao što su Sweet dreams, Love is a stranger, There must be an angel, Miracle of love itd.