VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Kreće posljednji vikend Dana Grada Čakovca 2022.! U petak dodjela nagrada najzaslužnijim Čakovčanima, a otvara se i Festival cvijeća, jagoda i tradicije

Turistička zajednica grada Čakovca, u sklopu obilježavanja „Dana grada Čakovca”, organizira „Festival cvijeća, jagoda i tradicije”, koji će se ove godine održati od 27. do 29. svibnja. I ove je godine festival zamišljen kao prodajni i izložbeni sajam cvijeća, jagoda i tradicijskih proizvoda, a svoja vrata otvara u petak od 9 sati. Već tradicionalni i očekivani sajam možete svaki od tri dana posjetiti do 19 sati. U slučaju lošeg vremena sajam će se odgoditi na sljedeći vikend.

Od 10 sati na Trgu Republike u Čakovcu kreće Županijska smotra učeničkih zadruga Međimurske županije, u organizaciji škole domaćina Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i Turističku zajednicu grada Čakovca. Od 11:30 sati kreće mimohod Gradskog puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja, uz Zrinsku gardu Čakovec. Mimohod kreće u Ulici kralja Tomislava te završava na Trgu Republike prigodnim programom.

Sudionici mimohoda pritom odlaze u Centar za kulturu gdje će se od 12 sati održati svečanost povodom Dana Grada Čakovca uz dodjelu javnih priznanja Grada Čakovca za proteklu godinu. Godišnje nagrade dobivaju Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, veterani Domovinskog rata iz Međimurja, Udruga slijepih Međimurske županije i Atletski klub Međimurje. Nagradu za životno djelo dobivaju Franjo Flac i Miljenko Milović, a Zlatnik Grb Grada Čakovca Socijalna zadruga „Humana nova” i dr. Andrej Pal. Po prvi će se puta dodijeliti i Nagrada „Adam Zrinski” za mlade koju dobiva Foto kino klub Ivanovec.

Knjižnica i čitaonica „Nikola Zrinski“ Čakovec pripremila je od 17 sati program sadnje medonosnih gredica i proširenje vrta zajedno s osnovnoškolcima. Ispred dječjeg odjela knjižnice provest će svoju aktivnost u suradnju s Učeničkom zadrugom „Terra Economica“ Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Od 19 sati u Muzeju Međimurja Čakovec otvara se izložba slika Željka Lesara – Arhajski torzo, dok nas u 20 sati u Centru za kulturu očekuje premijera kazališne predstave „Mala Seoska priredba“ koju nam povodom Dana Grada donose Kazališna družina „Štolcer“ i Dramski studio „Dada“. U 21 sat pak će se u atriju Starog grada održati jubilarni 20. Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“.