Pobjednička pjesma 20. Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“

GITA  je za mnoge možda potpuno novo lice tj. ime na glazbenoj sceni, no prošlogodišnji 19. Međimurski festival uveličala je kao pobjednica debitantica i tako osvojila srca mnogobrojne publike.

Svestrana kantautorica GITA, svjesna da glazbu stvara za publiku, 27. svibnja 2022.,priredila je spektakl gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji, ali i šire, povodom jubilarnog 20. Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić” i predstavila pjesmu „Luda, luda“.

Ova talentirana Međimurka briljantnog glasa opravdala je sva očekivanja i ponijela kući nagradu GRAND PRIX publike uvjerljivim brojem glasova.

Sinergija dobre vibracije i raspoložene domaće publike nije se mogla dovesti u pitanje. Naprosto, publika je bila u ritmu pozitivnih i veselih vibracija Gitine pjesme i performansa.
„Kreativno izražavanje jedinstven je izvor sreće – moja antistres terapija. Ljubav prema glazbi i pisanju razvijam i izražavam od ranog djetinjstva, uvjerena da kad radiš srcem samo tada ubireš plodove. Nit vodilja u stvaranju glazbe za mene je srce publike i iskrena emocija.  Presretna sam zbog realizacije video spota svoje kantautorske pobjedničke skladbe MEF-a 2022. Kadrove pjesme „Luda, luda” nagrađenom GRAND PRIX-a festivala snimala sam na dvjema međimurskim lokacijama Marina Prelog i odlagalištu sekundarnih sirovina Metalprodukta. U vlastitoj režiji i koreografiji spot je nastao u suradnji sa snimateljem i montažerom Žanom Novoselom. Vatreni identitet plesnih kadrova uveličan je doprinosom profesionalnog plesača Ivana Jarneca, široj publici poznatom po sudjelovanju u showu „Ples sa zvijezdama”  – rekla je GITA.

Spot za pjesmu „Luda, luda“ pogledajte na:


Kantautorica Gita već drugu godinu na MEF-u uspješno surađuje sa svojim glazbenim producentom Tonijem Eterovićem koji se čitav život profesionalno bavi glazbenom produkcijom i sudjeluje na gotovo svim glazbenim festivalima.

Pobjednička pjesma bez Tonija ne bi bila cjelovita, te mu iskazuje  zahvalnost na  povjerenju, podršci i šansi koju je dobila pokazujući umjetničke sposobnosti, talent i strast prema glazbi koju gaji od ranog djetinjstva.

Koncept izvedbe vatrenog i energičnog performansa, od atraktivnog nastupa i outfita, koreografije kao i najsitnijih detalja, Gita je požrtvovno gotovo sama osmislila. Naravno, nikako ne želi zaboraviti i na vrhunske stručnjake koje je uključila da 20.MEF svojim doprinosom uveličaju perkusionist Igor Štimac i plesač Ivan Jarnec.

Punim imenom Kristina GITA Kavran dugi niz godina poznata je kao uspješna stručna terapeutkinja i rado ističe da je glazba njeno „glavno pokretačko gorivo”, ali i da je terapija  glazbom savršen spoj kroz terapijsko djelovanje u radu s djecom i odraslima jer ‘muziko terapija’ uspješno poboljšava kvalitetu života gotovo na svim razinama ljudskog djelovanja. Sve to provodi u bogatom sadržaju svoje https://kagita-akademija.hr/

Pjesmu „Luda, luda“ slušajte na svim digitalnim servisima: https://bfan.link/luda-luda