VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Jazz u vinogradu ’22

Brojimo još nekoliko dana do drugog izdanja međunarodnog Jazz festivala: Jazz u vinogradu.


Ovo jedinstveno trodnevno iskustvo na samom sjeveru Hrvatske nudi predivan scenarij za završetak ljeta.
U vinorodnom kraju međimurske općine Štrigova, na Mađerkinom bregu održat će se nastupi vrhunskih europskih jazzera i poznatih DJ-a ali i uživati u toj čarobnoj lokaciji i pogledu. Domaćini festivala, obitelj Štampar sa svojim nagrađivanim vinima i chef Marko Palfi (sa svojim novim projektom Full Circle), ponudit će eno gastro priču ovog kraja Hrvatske.


Uz Mađerkin breg, lokacija festivala je i Dom Kulture u Štrigovi, prekrasno novo zdanje koje je i dom Pušipela, lokalne autohtone sorte vina.T u se od petka 26.08. može pogledati izložba g. Davora Hrvoj, cijenjenog autoriteta u svijetu jazz-a (i urednika Jazz.hr) „ Velikani Jazza“, a u domu će se u subotu 27.08. održati i besplatni Masterclass “Umijeće vježbanja“ koji je održati posebni gost festivala, čuveni talijanski orguljaš Renatto Chicco i glazbeni voditelj festivala, naš proslavljeni gitarist g. Ratko Zjača, a pozvani su svi glazbenici i škole ovog kraja.


Na bazenima Termi Sv. Martin Dj-i će svojom glazbenom selekcijom dodatno inspirirati za uživanje i zagrijati za kvalitetan ostatak dana ,petak i subotu od 11-14h.


DA bi uživanje i opuštenost bili potpuni,ostavite auto na jednoj od ovih lokacija i uskočite u Hop on -Hop off, tursitičkog autobusa koji će bespatno voziti između lokacija (u popodnevnm terminima).


Još zamislite prekrasnu prirodu i vijugave, kaskadne vinograde i recite nam kako Vam zvuči taj scenarij ..
Ulaznice su dostupne putem sustava entrio.hr.


Više o programu i ostalim detaljima na www.jazzuvinogradu.eu ili FB stranicama festivala!