VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Izložba fotografija „Matulova mater” Mile Pavlic i Gite Radiković

U ponedjeljak 17.10.2022. u 18 sati na Općem odjelu Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec održat će se otvorenje izložbe fotografija „ Matulova mater”. Autorice izložbe su Mila Pavlic i Gita Radiković.
Izložba se održava povodom obilježavanja Europske godine mladih te Mjeseca hrvatske knjige koji se ove godine tematski veže na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci te ekološka osviještenost.
Mila Pavlic, 10 godina, zaljubljenica je u prirodu i fotografiju, odrasta u obitelji povezanoj sa zaštitom danjih leptira livadnih plavaca na Bedekovićevim grabama.
Gita Radiković, 11 godina, autorica je slikovnice „Plavac” objavljene 2021. godine u nakladi Knjižnice i čitaonice Općine Šenkovec, 2021. godine proglašena je najboljom mladom čuvaricom prirode.
Cilj izložbe je senzibiliziranje javnosti, posebice odraslih ljudi, o važnosti zaštite ekosustava u kojem živimo te zaštita leptira i njihovih staništa na području Međimurske županije.
Uz otvorenje izložbe na Općem odjelu istovremeno će se održati radionica o fazama životnog ciklusa leptira livadnih plavaca te predstavljanje filma „Njihov mali svijet” autorice Željke Kadi.
Izložba se može razgledati u radno vrijeme knjižnice do 15.11.2022. godine.