VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

POSJETITE FESTIVAL MLADOG VINA

Stiglo je vrijeme za Mlado Međimurje!

Početak studenog idealno je vrijeme za Mlado Međimurje. Deset međimurskih vinarija je i ove godine na tržište izbacilo Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2022. Mlado Međimurje je nježno, živahno i atraktivno vino. Karakterizira ga lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris te lepršava svježina. 

U petak 4. studenog od 20:00 do 24:00 sata te u subotu 5. studenog od 17:00 do 24:00 sata posjetite Festival mladog vina u „Starom pasažu“ u Čakovcu. Svoja mlada vina će predstaviti obitelji Cmrečnjak, DK – Dvanajščak Kozol, Horvat, Jakopić, Kocijan, Kunčić, Medenjak, Munđarov Breg, Preiner i Štampar. Osim vrhunskih vina očekuje vas zabavni glazbeni program te slatko-slane delicije.

Projekt Mlado Međimurje su pokrenuli mladi međimurski vinari koji su, prvi u Hrvatskoj, odlučili kupcima ponuditi mlada vina. Na taj su se način pridružili svjetskim vinskim regijama, posebice onima u Austriji i Francuskoj gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe. Specifičnost ovog projekta su i sami autori vina koji su redom mladi i ambiciozni pripadnici druge generacije vinara koji uspješno nastavljaju obiteljsku tradiciju proizvodnje vina.

Posjetite Festival mladog vina jer će mlada vina osvježiti vašu svakodnevicu