VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Čakovec voli klizanje! Mališani i dječja gradonačelnica prvi isprobali čakovečki led, gradonačelnica Cividini pozvala građane na besplatno klizanje danas do 16 sati

S prvim danom ovogodišnjeg Adventa u Čakovcu s radom je krenulo i klizalište na Trgu Republike. Na veselje velikog broja mališana i zaljubljenika u zimske radosti službeno je otvorena čakovečka ledena čarolija koja će potrajati sve do 8. siječnja 2023. godine.

Klizalište je ove godine u pravom smislu te riječi obogatilo Advent, a nakon pripreme klizališta i svih popratnih sadržaja, građani su jedva dočekali isprobati led. Tako su klizalište prvi isprobali čakovečki vrtićarci, članovi Dječjih foruma osnovnih škola Grada Čakovca, a klizalište je otvorila dječja gradonačelnica Nola Grošević uz mentoricu Katarinu Pahek Čajić, sa sudionicima provođenja besplatne škole klizanja iz Udruge sportske rekreacije Urbani sportovi na čelu sa Simonom Tošić.

Klizalište se prostire na površini od 450 m2 klizačkog prostora, na Trgu Republike u Čakovcu, dakle uz sam Perivoj Zrinskih, te na taj način uz vrsnu gastronomsku ponudu i blagdansko ozračje povezuje centralnu blagdansku priču Čakovca koja kreće s tradicijskim i kulturnim sadržajem od Franjevačkog trga.

Gradonačelnica Cividini: “Klizalište je otvoreno puna 44 dana, a donosi i besplatnu školu klizanja i zimski kamp za djecu”

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini tom je prigodom naglasila kako su zaista nastojali osmisliti program namijenjen svima, no i kako blagu prednost i ove godine imaju upravo programi namijenjeni djeci i mladima, baš poput klizališta. “Nakon nekoliko godina u središte Čakovca vratili smo klizalište, vjerujem na radost mnogih koji su tijekom zime na klizanje odlazili u druge gradove. Klizalište je otvoreno narednih 44 dana svakodnevno do 21 sat za sve Međimurce i goste, a svaki radni dan od prijepodne smo omogućili besplatnu školu klizanja našim sugrađanima, dok će se preko Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca nakon blagdana Božića održati i zimski sportski kamp“, rekla je čakovečka gradonačelnica i pozvala sve ljude dobre volje da posjete Advent u Čakovcu, ali i da iskoriste besplatno klizanje prvog dana (subota, 26.11.) sve do 16 sati koje su u Gradu Čakovcu omogućili zajedno s Turističkom zajednicom grada Čakovca i direktorom Filipom Horvatom.

Besplatna škola klizanja očekuje vas u Čakovcu svaki radni dan od 9 do 11 sati, a prijave za sve zainteresirane moguće su na Facebook stranici Urbanih sportova. Ujedno se svaki dan očekuje organizirani dolazak vrtićkih skupina od 11 do 12 sati.

Nakon današnjeg i prijepodnevnog perioda bez naplaćivanja ulaznice, spomenimo kako će svi zainteresirani moći unajmiti klizaljke i kupiti ulaznicu za cijenu od 35 kuna. Točnije cijena ulaznice je 15 kuna, a najma klizaljki 20 kn.