VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Grad prijatelj djece! Čakovec u Advent zakoračio nezaboravnim mimohodom mažoretkinja i puhača te “Bijelom čarolijom” dječjih vrtića

Advent u Čakovcu 2022. od 26. studenog do 24. prosinca zamišljen je kao spoj tradicionalnog i modernog, s naglaskom na obitelj i zajedništvo. Osim već dobro poznatih sadržaja donosi i niz noviteta, a iako su programi namijenjeni svim generacijama najviše ih je posvećeno djeci i mladima.

Stoga su, kako i priliči, upravo oni otvorili ovogodišnji čakovečki Advent. Božićna priča srca Međimurja krenula je mimohodom Gradskog puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja centrom grada, a nastavila se u Centru za kulturu Čakovec “Bijelom čarolijom” – Bajkom o božićnoj jelki u izvedbi dječjih vrtića – DV “Cipelica”, “Prugi”, “Dječja mašta”, “Cvrčak” – PO Maslačak, Kazališne skupine DV “Cipelica” – Trinaestići, Studia suvremenog plesa Teuta, plesne skupine OŠ Belica, Dječjeg zbora Čakovečki mališani i Čakovečkih mažoretkinja. 

Za božićnu bajku, priču, scenarij i režiju potpisuje Gordana Šoltić Siladi, u glavnim ulogama su Suzana Kovač, Nives Lisjak i Gordana Šoltić Siladi, za tehniku i glazbu zaslužna je Roberta Taradi, dok za scenografiju i kostime Petra Mićanović i Samira Abuzeid.

Spomenimo kako je nastupe pratio do posljednjeg mjesta ispunjen CZK, redom ponosnih roditelja, obitelji, baka i djedova, među kojima je bila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je istakla kako je ponosna na čakovečke mališane i način na koji su Turističkoj zajednici grada Čakovca pomogli u otvaranju Adventa u Čakovcu, te pozvala sve da budu dio mnogobrojnih aktivnosti pripremljenih u predblagdansko vrijeme samo za njih, kao i humanitarnog koncerta “I ja bih na more”. Koncert u organizaciji Društva Naša djeca Čakovec održat će se u Centru za kulturu u ponedjeljak, 28. studenoga od 18 sati.