VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!


Gradonačelnica Cividini zapalila prvu adventsku svijeću ispred crkve sv. Nikole, paljenjem čarobne božićne rasvjete započeo Advent u Čakovcu

Prva subota u okviru Adventa u Čakovcu, uz bogat program spoja tradicije i modernog, sadržaja za djecu te dobrih emocija, označila je i početak Došašća, neposredne duhovne priprave za blagdan Božića. Već tradicionalno, svake subote organizira se zajedničko paljenje adventske svijeće ispred Crkve sv. Nikole biskupa na čakovečkom Franjevačkom trgu.

Prvu svijeću, postilicu ili prorokovu svijeću na velikom adventskom vijencu, zapalila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te time uz predstavnike franjevačkog reda na čelu s gvardijanom fra Josipom Grubišićem i mnogobrojnim sugrađanima, označila duhovnu pripremu za Božić u srcu Međimurja. Pritom je svjetlost prve svijeće koja simbolizira nadu i iščekivanje prenijela vjernicima koji će istu donijeti na svoje vijence u svojim domovima.

Nakon paljenja svijeće na vijencu, čime je i službeno krenuo Advent u Gradu Zrinskih u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, upaljena je i čarobna rasvjeta koja će u blagdansko vrijeme uveseljavati sve građane i goste. Spomenimo kako su dodatan obol svečanosti dali i članovi KUD-a Mihovljan izvedbama božićnih i adventskih pjesama.