VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Humanitarnim koncertom “I ja bih na more” čakovečkim mališanima omogućuje se besplatan odlazak na more

„Adventsko je doba vrijeme kad svi mi dodatno otvaramo svoja srca prema potrebitima. Zahvaljujući ovom projektu, stotine djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja otišlo je na more, što je postignuće kakvim se rijetko tko može pohvaliti. Dugovječnost ovog projekta, pokazuje da Čakovčani imaju veliko srce te da kad je cilj jasan, ne dvoje kad je potrebno pomoći. Hvala im na tome“, rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini na početku još jednog humanitarnog koncerta za djecu koji je tijekom godina velikom broju djece omogućio njihov prvi boravak na moru. 

Naime u čakovečkom Centru za kulturu, Društvo „Naša djeca“ Čakovec uz svoje nominalne članove i vrtiće organiziralo je u sklopu Adventa u Čakovcu već tradicionalni humanitarni koncert za projekt „I ja bih na more“.

Nakon što je prošle godine upravo zahvaljujući ovom projektu u Dramlju boravilo 20 djece u pratnji voditeljica, sav prihod od ulaznica i donacija namijenit će se i ovog puta ljetovanju što većeg broja djece iz socijalno osjetljivih obitelji s područja grada. Predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec i predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Čakovec – prijatelj djece Gordana Šoltić Siladi istakla je ponos da je tijekom održavanja ovakvih akcija, koncerata, ali i provođenjem projekta, oko 500 djece imalo priliku ići na more. “Hvala vam što ste odvojili vrijeme za humanost i pomoć našim mališanima. Našu djecu ovakvim projektima od najranije dobi usmjeravamo na pozitivu i brigu za druge, smatramo to vrlo vrijednim i važnim. Hvala svoj djeci koja nastupaju i predstavljaju nam se u humanitarnim prigodama, a veliko hvala i njihovim voditeljicama”, dodala je predsjednica i naglasila kako je na inicijativu gradonačelnice pokrenut humanitarni “Advent run” na koji je pozvala sve prisutne, u subotu 17. prosinca.

Spomenimo kako je sličan koncert u okviru projekta bio održan i u okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca, tijekom godine provodi se i niz humanitarnih akcija, dio sredstava omogućuje i Koordinacijski odbor Grad prijatelj djece, a niz je ostalih programa koje tijekom godine kontinuirano provodi „Društvo naša djeca“, s ciljem stvaranja što boljih uvjeta za sretno odrastanje malim Čakovčanima. Gradonačelnica je iskoristila priliku da veliko bravo i hvala uputi izvođačima, redom čakovečkoj djeci i mladima te njihovim voditeljicama, a zahvalila je i onima koji sve ove godine aktivno sudjeluju u organizaciji ove, ali i svih ostalih humanitarnih akcija koje se održavaju u Čakovcu, a namijenjene su djeci.

Veliko srce svojim sudjelovanjem u koncertu ove su godine pokazali Čakovečki mališani, Studio suvremenog plesa „Teuta“, Dječji vrtić „Vjeverica“, Dječji vrtić „Dječja mašta“, Dječji vrtić „Žibeki“, Čakovečke mažoretkinje, Dječji vrtić „Prugi i prijatelji“, Osnovna škola Belica, Plesni studio „Vivona“, Dječji vrtić „Stonoga“ i KUD Žiškovec.

Svima njima na završetku programa zahvalila je prigodnim govorom dječja gradonačelnica Grada Čakovca Nola Grošević“Svako dijete je jedinstveno i neponovljivo te zaslužuje pažnju, ljubav i podršku. Ovim humanitarnim koncertom dokazali ste da s pravom naš Čakovec nosi titulu Grad prijatelj djece. Hvala vam što ste odvojili svoje vrijeme i dio ste humanitarnog koncerta. Hvala svima koji su uključeni u ovaj projekt. Pokazali ste veliko srce. Posebno hvala djeci koja nastupaju za djecu”, u govoru je istakla dječja gradonačelnica.