VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

PREKRASAN ADVENTSKI UGOĐAJ

Pogledajte prekrasna božićna drvca u Muzeju i Riznici Međimurja

Namjere Turističke zajednice Grada Čakovca da se duh Adventa u Čakovcu 2022. osjeti na svakom koraku i u svakom kutku rezultirala je uistinu prekrasnom atmosferom i ambijentom u našem gradu. Tome su uvelike pridonijeli i vrijedni djelatnici Muzeja Međimurja koji su na nekoliko lokacija unutar muzeja postavili prekrasna blagdanska obilježja. 

Tako je u dvorištu Starog grada postavljen veliki bor za čiju je instalaciju bila potrebna čak i dizalica, a za kićenje su bile neophodne i ljestve. U svemu tome muzejskoj ekipi, predvođenoj ravnateljicom Mašom Hrustek Sobočan, pomogli su učenici Treće osnovne škole Čakovec i njihova učiteljica Štefanija Mustač. Iako iz objektivnih razloga nešto manji, jednako su atraktivna i dva bora postavljena u Riznici Međimurja. Veliki doprinos njihovom kićenju dali su srednjoškolci iz čakovečke Gimnazije koji su izradili ukrase od komušine, papira i češera. Ujedno su vješto povezali međimursku tradiciju ukrašavanja kuća u božićno vrijeme s božićnim svjećicama i žaruljicama modernog štiha.

Osim predivnog ambijenta i ugođaja Muzej Međimurja će, u suradnji s gradskom turističkom zajednicom, Advent u Čakovcu obogatiti i raznim programima. Tako nas već u četvrtak očekuje otvaranje umjetničke instalacije Stekljena gora koja nas uvodi u autohtonu međimursku bajku, dok će dan kasnije biti promovirana monografija „Nematerijalna baština Međimurja“ i zidni kalendar za 2023.godinu.