VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

DUH ADVENTA NA SVAKOM KORAKU

FOTO Čakovečka adventska čarolija osjeća se u svakom kutku našeg grada

Čakovec živi svoj Advent 2022. praktički na svakom koraku i u svakom kutku našeg grada. Brojni programi i raznovrsni sadržaji omogućuju svakome da pronađe ponešto za sebe i uživa u neponovljivom blagdanskom raspoloženju.

Tako je i u petak navečer središte grada pohodio veliki broj radoznalih posjetitelja koji su kako na čakovečkim ulicama i trgovima, tako i u drugim prostorima gdje se odvijaju programi otkrivali bogatu ponudu Adventa u Čakovcu 2022. Mnogi od njih su se zaustavili kod Snježne uspomene, selfie pointa na Franjevačkom trgu, kako bi stvorili trajnu uspomenu, dok je klizalište na Trgu Republike privuklo jednako veliki broj onih kojima su drage zimske radosti.

Muzej Međimurja sinoć je u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja priredio prezentaciju monografije i kalendara „Nematerijalna baština Međimurja autorice Janje Kovač. Njegova ravnateljica Maša Hrustek Sobočan, posebno je istakla entuzijazam muzejskih djelatnika i njihovu usklađenost sa zahtjevima vremena, zbog čega im je Hrvatsko muzejsko društvo nedavno dodijelilo prestižnu muzejsku nagradu. Svoju ulogu u izradi monografije ukratko je opisao i fotograf Denis Perčić iz Studija Reci Da, a s dvije prekrasne tradicijske međimurske pjesme svečanost je uveličala kantautorica Lea Šprajc. Monografija i kalendar mogu se kupiti u kompletu u muzejskoj suvenirnici, po popularnoj božićnoj cijeni od 150 kuna.

Sve koji su željni smijeha i britkog humora ponovno je oduševio naš poznati stand up komičar Vlatko Štampar koji je u čakovečkom Centru za kulturu punih sat i pol nasmijavao ispunjenu dvoranu svojim showom Zabezeknut. Ljubitelji jazza istovremeno su u Mamas & Tapas baru mogli uživati u virtuoznom muziciranju Zoran Scmitz Tria.

Danas nas sati očekuje paljenje druge adventske svijeće kod crkvi Sv.Nikole i Sv.Antuna Padovanskog, dok od sutrašnjih programa izdvajamo premijeru Snjeguljice Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec od 16 sati u Centru za kulturu, nastup Gradskog puhačkog orkestra Čakovca s božićnim pjesmama od 17 sati na Franjevačkom trgu i Godišnji koncert Big banda Čakovec od 18 sati u Srednjoj školi Čakovec.