VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

NITI SITNA KIŠA NIJE POKVARILA DOBRO RASPOLOŽENJE

FOTO Subotnje jutro u znaku Adventskog sajma, radionica za djecu i orijentacijskog kretanja

Svakog vikenda prijepodnevni sati čakovečkog Adventa 2022. protječu u znaku Adventskog sajma. Raznovrsne proizvode koje su sami izradili predstavljaju članovi raznih udruga, OPG-a, a svoj doprinos daju i učenici osnovnih i srednjih škola. Tako smo danas mogli razgledati različite uratke polaznika Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, kao i Gospodarske škole Čakovec. Osim što su uložili veliki trud u izradu božićnih vjenčića i različitih ukrasa, sav prihod od prodaje namijenili su u humanitarne svrhe,

U prizemlju zgrade Scheier Kristina Gita Kavran Kristina koju ponajviše poznajemo po njenom glazbenom, slikarskom i spisateljskom stvaralaštvu pokazala je i svoje znanje u provođenju besplatnih terapijskih radionica za djecu i odrasle pod nazivom “Relax Kids” i “Zvučna Gong kupka – Gnothi Seauton”. Cilj oba programa je pokušati djeci i odraslima pomoći da se u ovakvim zahtjevnim vremenima opuste i riješe stresa.

Za sve one koji se stresa rješavaju hodanjem Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca i Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan organizirali su Orijentacijsko kretanje sa zadacima. Na svakom punktu mališani i njihovi roditelji dobili su jednostavan zadatak, a kada su ispunili svih šest organizatori su ih počastili vrućim čajem i kuhanim vinom.

Unatoč laganoj kiši koja je povremeno padala u gradu je vladala dobra atmosfera koja je glavno obilježje Adventa u Čakovcu 2022. Bogat program pripremljen je i za nedjelju, a posebno izdvajamo premijeru Snjeguljice Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec od 16 sati u Centru za kulturu, nastup Gradskog puhačkog orkestra Čakovca s božićnim pjesmama od 17 sati na Franjevačkom trgu i Godišnji koncert Big banda Čakovec od 18 sati u Srednjoj školi Čakovec.