U vrijeme čarobnog Adventa, u Čakovec stiglo vrijedno priznanje za manifestaciju „Porcijunkulovo 2022“!

Čakovečko Porcijunkulovo je „Simply the best“! To je u isto vrijeme naziv nagrade te ocjena Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA-e), poslovno – turističke burze PUT i magazina Way to Croatia.

U kategoriji manifestacije – grupa festivali i tradicija, najprepoznatljivija manifestacija hrvatskog sjevera odabrana je među pet najboljih, čime je prema odluci žirija za 2022. godinu ujedno i dobitnik tradicionalne nacionalne godišnje nagrade koja se dodjeljuje za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije.

Kako su pritom istaknuli gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i Filip Horvat, direktor Turističke zajednice grada Čakovca, ovo je nagrada svima onima koji su pomogli u realizaciji i organizaciji ovogodišnjeg Porcijunkulova, ali i onima koji su ga podržali, posjetili ili preporučili jednom od oko čak 220 tisuća posjetitelja u 2022. godini.

Nagradu je otišla u čakovečke ruke za kreativan razvoj i kvalitetu manifestacije koja spaja običaje, tradiciju i današnji život te svojim sadržajima značajno pridonosi unapređenju i atraktivnosti turističke ponude destinacije Međimurje.

Nagrade su dodijeljene u okviru “Turističke burze PUT” – godišnjega susreta djelatnika putničkih agencija, hotelijera, pružatelja turističkih usluga i zaposlenih u sustavu turističkih zajednica. Burza je održana već 22. puta, a o važnosti ovog priznanja za Čakovec i Turističku zajednicu grada Čakovca govori i činjenica kako radu turističke burze prisustvuje gotovo 150 sudionika, predstavnika 90-ak turističkih subjekata iz Hrvatske i susjednih država koji su ovog puta kao laureata u jednoj od kategorija odabrali upravo čakovečko „Porcijunkulovo 2022.“.