VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

UKRAS PONESI, RADOST DONESI

Još desetak dječjih želja čeka na vaša topla i dobra srca

Plemenita božićna akcija Grada Čakovca i gradske Turističke zajednice „Ukras ponesi, radost donesi“ i ove godine daruje četrdesetak djece iz socijalno osjetljivih obitelji. Budući da je loše vrijeme na subotnjem početku akcije onemogućilo postavljanje svih dječjih ukrasa i želja na Franjevačkom trgu, dio njih nalazi se na boru kod ulaza u Radionicu Djeda Božićnjaka u čakovečkom Starom pasažu.

Svi koji se žele uključiti u ovu akciju mogu na tom boru izabrati neki od ukrasa te ispuniti dječju želju koja je na njemu zapisana. Poklone treba dostaviti u Turističku zajednicu Grada Čakovca do utorka, 20.prosinca kako bi ih Djed Božićnjak i njegovi vrijedni vilenjaci mogli odnijeti mališanima uoči Božića. Ukoliko je na ukrasu zapisano samo ime djeteta, detaljnije informacije o njegovoj želji mogu se dobiti u Gradu Čakovcu ili Turističkom uredu.

Među mališanima čije se želje ostvaruju je i Lucija, učenica jedne čakovečke osnovne škole. U svojem pismu je između ostaloga zapisala.

-Dragi Djede, hvala ti na svima darovima koje si mi donio prošle godine. Nadam se da ti neće biti hladno kada ćeš nam nositi darove. Ove godine ne želim samo za sebe dar. Voljela bih svoj dar podijeliti sa svojim prijateljima iz razreda. Prijatelji mi puno pomažu tijekom cijele godine, pa bi voljela svoj dar podijeliti s njima, jer su to zaslužili isto kao i ja. Moja želja je vrećica slatkiša u kojoj se nalaze čokolade, bomboni, lizalice i razne grickalice, napisala je Lucija koja i sama ima srce veće od neba, jer ne pita za sebe, već poklon želi podijeliti s prijateljima.

Pridružite se zato čakovečkoj gradonačelnici Ljerki Cividini, međimurskom županu Matiji Posavcu, Moto mrazovima i našim sugrađanima koji su već dali svoj doprinos ovoj akciji te otvorite svoje veliko srce mališanima kojima će vaša dobrota i plemenitost uljepšati blagdane.