GASTRO RUTA DARUJE

Uživajte u vrhunskim specijalitetima čakovečkih restorana i kafića i radujte se najfinijim darovima

Čakovečki Advent 2022. po prvi je puta predstavio jedinstvenu Gastro rutu koja objedinjuje sedam ugostiteljskih objekata s područja našeg grada. Radi se o posve novom turističkom proizvodu koji prezentira svu raskoš naše enogastronomske ponude, a za početak je svojom ponudom prilagođen adventskom razdoblju. Nastaviti će se i kasnije, uvijek specifično povezan s terminom u kojem će se odvijati, uz mogućnost proširenja na sve zainteresirane čakovečke ugostitelje koji požele sudjelovati.

Do kraja Adventa u prvo izdanje Gastro rute uključeni su restorani Stari grad s namazima od slanutka, patlidžana i guščje jetre na domaćem kruhu, Mamas&Tapas s vanjkušecima punjenima mesom i Beška s preslatkom Božićnom kuglom. Od kafića sudjeluju Bedem s čašom vrhunskog vina, Gradska kavana s likerom Golfer, Arcus s kuhanim ginom i Casa Latina s turskom kavom. Za sve nabrojene specijalitete izdvojiti ćete nepunih 200 kuna. Redoslijed lokacija određujete po svojoj volji i ne morate ih obići u jednom danu, ali svakako za trajanja akcije, a kad skupite pečate za kušanje svih sedam jela i pića Gastro rute u gradskom Turističkom uredu možete podići lijepi poklon. Darove su osigurali Magma Čakovec, Coca-Cola Hrvatska, Vajda d.d. Čakovec, Kiš – meso i prerada mesa, GP Ekom Čakovec, Muzej Međimurja, Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec, Centar za kulturu Čakovec, Pivovara lepi dečki Brewery Čakovec i Turistička zajednica grada Čakovca.

Osim obilaskom rute i skupljanjem sedam pečata lijepe poklone možete osvojiti i tijekom darivanja na FB i Instagram profilu Turističke zajednice Grada Čakovca koje započinje danas i trajati će do 22.prosinca. Svakodnevno u 18 sati na spomenutim društvenim mrežama jedan od lokala s Gastro rute daruje najsretnije svojim specijalitetom. Dovoljno je da zapratite i lajkate FB profil Turističke zajednice Grada Čakovca i navedete s kim bi obišli Gastro rutu ili se na isti način uključite u darivanje na Instagram profilu visitcakovec.