VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

60 godina Međimurskog fašnika u Čakovcu 18. i 19. veljače

Kap veselja, raznih skrivenih želja,
i maskiranih iznenađenja.
V maskama strašnim,
f Čakovec na fašnik!

Već se šezdeset godina u gradu Čakovcu održava Međimurski fašnik, turistička manifestacija koja promocijom tradicije našega kraja okuplja velik broj sudionika te predstavlja jedan od najvećih kulturno – tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske. Turistička zajednica osnovana je 1964. godine upravo s prvenstvenom namjerom organizacije Međimurskog fašnika, kako bi se sačuvale tradicijske maske i tradicija maskiranja u Čakovcu i Međimurju te je tijekom godina Međimurski fašnik postao centralni fašnički događaj u Međimurju i šire.

Nadolazeći Međimurski fašnik u Čakovcu održat će se 18. i 19. veljače 2023. godine. Ovim putem Vas pozivamo da budete dio fašničke priče u Čakovcu, da pripremite svojem maske i otjerate sve nevolje koja nas prate! Svoje prijave pošaljite putem priložene prijavnice zaključno do 12. veljače 2023. godine.

Prijavnice možete dostaviti putem pošte na adresu, Turistička zajednica grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, 40 000 Čakovec, na adresu elektroničke pošte izlagaci@cakovec.hr ili osobno u Turistički ured.

Vidimo se na Međimurskom fašniku u Čakovcu!