VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Kros liga Globetka – 12 sezona

PRVO OVOGODIŠNJE KOLO – SUBOTA, 4.2.2023. U 13.00 SATI

 

12. sezona Kros lige „Globetka“ nastavit će se u istom „ritmu“ kao i prethodnih sezona, što znači da će se od ukupno osam kola, pet održati u prvom dijelu sezone, te tri kola u drugom dijelu. Trkači će moći sudjelovati na dvije trase za trčanje i to onoj od 7,8 km te kraćoj od 3,6 km. Starta se s razmakom od 5
minuta s time da najprije startaju trkači i hodači na 3,6 km a nakon njih trkači na 7,8 km. Start i cilj za obje duljine nalazi se na pješačkoj stazi u ulici Globetka preko puta stadiona SRC Mladost.

Kros liga je namijenjena građanstvu, bilo da se radi o sportašima ili rekreativcima, uz mogućnost svladavanja staze trčanjem ili hodanjem. Bodovanje i podjela nagrada za ukupni poredak vršiti će se za trkače na obje dionice u kategoriji juniorki i juniora, seniorki i seniora M20/Ž20 i M30/Ž30, te veteranki i veterana M40/Ž40, M50/Ž50, M60/Ž60 i M70/Ž70., dok hodači imaju samo jednu kategoriju. U ukupan zbroj bodova ulazi šest najboljih kola za svakog natjecatelja, a za sudjelovanje u sedam ili osam utrka može se osvojiti po 10 bonus bodova.

Startnina za sudjelovanje u svih 8 kola iznosi 20 eura ako se plaća odjednom. Ukoliko netko želi može plaćati svako kolo zasebno, a u tom slučaju plaća se 4 eura po kolu.