VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

DVA PROGRAMA ZVUKOTERAPIJE
Terapeutkinja Kristina Gita Kavran organizira zvučne gong kupke za roditelje i djecu te za odrasle

Zvukoterapija primjena je zvuka u terapijske svrhe te koristi određene frekvencije kako bi putem zakona rezonancije utjecala na svaku stanicu u tijelu i balansirala lijevu i desnu moždanu polutku. Metoda je to u kojoj se koriste nježni, ali moćni instrumenti poput zvučnih zdjela i gongova.

Terapeutkinja i diplomirana životna i socijalna savjetnica Kristina Gita Kavran MSc organizira upravo dva programa zvukoterapije koja će se održati tijekom subotnjeg poslijepodneva u zgradi Scheier Čakovec, 25. veljače. Prvi termin od 15 sati rezerviran je za zvučnu gong kupku “Energija povezanosti” te je namijenjena za roditelje i djecu, dok će se u drugom terminu, od 18 sati, posvetiti odraslima uz kupku “Vibracije vlastitog bića”.

Više o programu zvukoterapije

Gongovi su kompleksni instrumenti koji nude isto toliko zvučne raznolikosti koliko i estetske i kulturološke. Bilo da tražite osjetilno iskustvo ili je vaš fokus pronaći mir i hiroviti spokoj, gong ima odgovore. Zvuci gonga posjeduju moć koja vodi u stanje duboke opuštenosti, nerijetko i sna, brisanja osjećaja za vrijeme i prostor. Nakon programa tijelom vlada mir, unutarnji spokoj i tišina. Raskošni zvukovi i vibracije nude odmor od vlastitih glasnih misli, tuđih očekivanja, briga, buke, gužve, nervoze, agresivnosti, užurbanosti i napetosti.

Gong kupka, ili gong meditacija, je oblik iscjeljivanja zvukom osmišljen da ponudi opuštanje, emocionalno oslobađanje, ublažavanje bolova. To je vrsta neaktivne meditacije, gdje se “kupamo” u iscjeljujućim vibracijama zvuka.

Jedinstvene kupke su jedan od najugodnijih, detoksikacijskih i holistički pomlađujućih vibracijskih starih alata. Zapisi o korištenju gonga pojavili su se još u drevno egipatsko, grčko i rimsko doba..

Jesu li gong kupke dobre za djecu?

Zapravo, moglo bi se reći da su gong kupke još bolje za djecu nego za odrasle. Kod djece se fokusiramo na prevenciju, jer prevencija vrijedi više od lijeka. Zar ne?

Djeca imaju svoje sumnje i stres, baš kao i odrasli, samo prilagođene njihovom svijetu. Prolaze kroz mnoge nove izazove tijekom učenja. Također, odrasli imaju određene zahtjeve od roditelja i okoline koje oni sami moraju ispuniti. Sva djeca imaju koristi od zvučne terapije, no vrlo je utjecajna s djecom koja imaju traume, upravo zato što zvučna meditacija vraća u ravnotežu i dane bez straha.

Na trenutak stanite i zaustavite užurbanost današnje svakodnevice te u subotu, 25. veljače dođite na jedan od dva termina zvučne gong kupke u zgradu Scheier. Prva radionica bit će održana za djecu i roditelje od 15:00 do 16:30 sati, a druga za odrasle od 18:00 do 19:30 sati. PRIJAVE OBAVEZNE pozivom na broj +385 995175662.