VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Mimohod 21 maskirane skupine na “Dječjem fašniku”! Čakovečka gradonačelnica predala ključeve grada malim maškarama

Nakon uspješnog, veselog i šarenog “Jasličkog fašnika” kojim su krenule fašničke povorke diljem Čakovca, “Međimurski fašnik” u subotu prijepodne upotpunili su sudionici “Dječjeg fašnika”.

Maškare preuzele vlast i vladaju Čakovcem tijekom čitavog vikenda!

Ujedno je pritom i službeno započela čakovečka vladavina maškara, tradicionalnom predajom ključeva gradske vlasti u njihove ruke. Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini predala je ključ Beati Bakoš iz Čakovečkih mažoretkinja koja je pritom predstavljala sve male maškare koje su se danas pridružile pokladnim svečanostima te kratko poručila – „Od danas mi vladamo“.

Gradonačelnica je ujedno s djecom, roditeljima, odgojiteljima i mnogobrojnim Međimurcima i Čakovčanima sudjelovala u razigranom i nasmijanom mimohodu gradskim ulicama te u nastupima fašničkih skupina na velikoj pozornici.

Ove godine “Dječjem fašniku” pridružila se 21 maskirana skupina 

Djeca su u svojim maštovitim maskama pokazale tako i svoj talent, uz veliki trud, kako svoj tako i onaj odgojiteljica i odgojitelja. Za razigranost i kreativnost, međimurski pozoji, Meksikanci, super junaci, sanjari, cvjetići, zečići i mnogi druge, zaslužili su besplatne krafne koje je za njih pripremio organizator, Turistička zajednica grada Čakovca, a u kojima su uživali uz nastavak veselja, plesa i pjesme.

Povorku su već tradicionalno predvodile Čakovečke mažoretkinje, Gradski puhački orkestar Čakovec i Čakovečki mališani, uz maskirane skupine iz čakovečkih i međimurskih dječjih vrtića.

Subota donosi „Plesnjak pod maskama“, a nedjelja „Tradicijski fašnik“

Međimurski fašnik u Čakovcu, promocijom tradicije našeg kraja, predstavlja jedan od najvećih kulturno-tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske. Dio je međimurske kulturne baštine sa snažno izraženom tradicijskom komponentom, gdje se posebna važnost pridaje tradicijskim maskama. Stoga će sve maske danas od 20 sati biti okupljene na „Plesnjaku pod maskama“ u šatoru na Trgu Republike, a već u nedjelju od 15 sati ne propušta se „Tradicijski fašnik“ ulicama grada.

Budite i vi dio najluđeg vikenda u godini, zaboravite na sve brige i pridružite se “Međimurskom fašniku” u Čakovcu!