VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

FULL OF TOURISM NEWS – 14.3.2023.

Hrvatska među traženijim europskim destinacijama na sajmu ITB u Berlinu

Hrvatska turistička zajednica predstavila je ukupnu hrvatsku turističku ponudu na jednom od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova, ITB Berlin, od 7. do 9. ožujka. HTZ je bio glavni izlagač, a u sklopu hrvatskog štanda svoju ponudu predstavilo je 20 suizlagača, turističkih zajednica i drugih turističkih subjekata….

Direktor HTZ-a na UNWTO panelu u Berlinu

Na svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu u organizaciji Svjetske turističke organizacije (UNWTO) održana je panel rasprava „Povezivanje sportskog turizma i zdravlja“ na kojoj je jedan od sudionika bio Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

7. Forum obiteljskog smještaja HGK-a u hotelu Westin

Jedinstveno godišnje okupljanje privatnih iznajmljivača na nacionalnoj razini, 7. Forum obiteljskog smještaja (FOS), održat će se u subotu, 18. ožujka u hotelu Westin u Zagrebu. FOS organizira Sektor za turizam HGK u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Reforma turizma donosi konkretne učinke – evo koje

Ministarstvo turizma i sporta zaprimilo je 468 projektnih prijedloga po javnim pozivima za projekte javne i privatne turističke infrastrukture. Osigurana su bespovratna sredstva u ukupnoj vrijednosti od 289,3 milijuna eura.

5. EUSAIR Financijski dijalog održan u Zagrebu

Ministarstvo turizma i sporta, projektni partner EUSAIR Facility Point projekta, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, kao nacionalnim koordinatorima EU strategije za Jadransko-jonsku regiju EUSAIR, organiziralo je u Zagrebu 5. EUSAIR Financijski dijalog…

S novim priznanjem ova hrvatska regija u samom je svjetskom vrhu

Dugogodišnji predan rad Međimurske županije i njezine Turističke zajednice na stvaranju sadržaja održivog turizma prepoznat je na svjetskoj razini. Na najvećem svjetskom turističkom sajmu, ITB u Berlinu, Međimurje je proglašeno Green Destinations regijom.

Zaton Holiday Resort je najbolji strani kamp u Danskoj

Zaton Holiday Resort zadarskog Turisthotela najbolji je strani kamp prema izboru danske organizacije Danish Camping Union. Najutjecajnije skandinavsko udruženje proglasilo je najbolje kampove među danskim ljubiteljima kampiranja na ceremoniji u sklopu sajma Ferie for Alle u Herningu.

Za ovaj hotel na Hvaru Britanci predviđaju da će uskoro biti pravi hit

Predstavljajući nove najbolje hotele uz plažu diljem Europe, britanski The Times je uvrstio i jedan iz Hrvatske. Novootvoreni suvremeno dizajnirani hotel Maslina Resort u Starom Gradu na Hvaru mogao bi već ove godine postati pravi hit, smatra ugledni londonski dnevnik.

Pogledajte film ‘Zagreb Sport Story’, nagrađen na Berlinskom festivalu

Promotivni film “Zagreb Sport Story” Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) osvojio je drugo mjesto na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu – Das goldene Stadttor i to u kategoriji “City International”.

Krapinsko-zagorska TZ prva besplatno koristi mVisitor

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije prva je regionalna TZ koja je ugovorila besplatno korištenje mVisitor aplikacije za više od 300 svojih (obiteljskih) iznajmljivača koji imaju registrirano ukupno 1977 ležajeva.

Savjeti iskusnih putnika za uštedu novca za odmor

Mnogi od nas krive se što rezerviraju godišnji odmor, a zatim ne razmišljaju o drugim detaljima sve do samog odlaska. Prema novom istraživanju koje je proveo HolidayExtras.com, naše oklijevanje do zadnjeg časa moglo bi nas skupo stajati.

Kako aktivno oblikovati promjene u turizmu

Turistička industrija se vratila i globalno već doseže pretpandemijske razine. Na sajmu ITB u Berlinu raspravljalo se o izazovima s kojima se industrija trenutačno suočava i kako se nositi s digitalizacijom, nedostatkom vještina i trendom o kojem se sve više govori – održivošću.

Podrška klimatskim aktivnostima u turizmu

Svjetska turistička organizacija pri UN-u (UNWTO) objavila je novo izvješće u kojem se ističe napredak globalnog turizma u mjerenju emisija stakleničkih plinova, kao i izazovi s kojima se sektor još uvijek suočava. Mjerenje emisija stakleničkih plinova (GHG) ključno je za klimatske mjere.

Shema za verifikaciju održivosti hotela

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) predstavilo je Shemu provjere osnova održivosti hotela. Pod imenom Basics to je inicijativa koja pružateljima turističkog smještaja pomaže da počnu provoditi prakse održivosti.

Hrvatska turistička ponuda predstavljena na sajmu ‘Dovolena 2023.’

Hrvatska turistička zajednica bila je jedina nacionalna organizacija sudionica međunarodnog sajma „Dovolena 2023“ 3.-4. ožujka u Ostravi u Češkoj. Prezentacija Hrvatske održala se u izložbenom prostoru Černa louka te su se na sajmu, osim Hrvatske, mogle vidjeti brojne turističke novosti i atrakcije iz čeških, poljskih i slovačkih regija…

Radionice na temu pristupačnog turizma po Hrvatskoj

Ministarstvo turizma i sporta i Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom nastavljaju s radionicama o pristupačnom turizmu, mogućnostima i prilikama koje ulaganja u pristupačni turizam otvaraju. Radionice će i dalje ići po hibridnom modelu.

Dani UHPA-e 2023. u Brelima

Najveći godišnji susret članova i partnera Udruge hrvatskih putničkih agencija, Dani UHPA-e, održavaju se od 30. ožujka do 1. travnja u hotelu Soline u Brelima, uz podršku TZ Splitsko-dalmatinske županije, UHPA-ine preporučene domaće destinacije za 2023. godinu.

Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023.

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023. godini. Sredstva za provedbu osigurana su u Državnom proračunu RH za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025.