VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Večer poezije uz Milana Novaka i Ljubicu Ribić

U ponedjeljak, 20.3.2023. u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” održat će se predstavljanje 4 knjiga čiji su autori Ljubica Ribić i Milan Novak.

Ljubica Ribić je pjesnikinja koja će predstaviti svoje pjesme na standardnom jeziku, ali i kajkavskom narječju koje su objavljene u knjigama “Partitura misli” i “Ferdamano zavuzlane rieči”. Članica je Varaždinskog književnog društva, a 2015. postaje članicom Matice Hrvatske. Predsjednica je Udruge za promicanje kulture RITAM MISLI od 2016. godine. Piše poeziju i kratku prozu na hrvatskome standardnom jeziku, na kajkavskom i slovenskom jeziku te prevodi sa slovenskog jezika. Organizira pjesnička druženja u Varaždinu pod nazivom IMPULS – poezija u kafiću, kao i snimanje emisija za Varaždinsku televiziju , IMPULS poezija na VTV-u.

Milan Novak je slovenski književnik koji će se predstaviti svoje kratke priče i poeziju u objavljenim knjigama “Pukotine procijepa” i “Skladatelji znotraj”. Piše prozu i pjesme. Priređuje literarne događaje s elementima poezije, plesa/pokreta, glazbe i videa. Suorganizator je pjesničkih susreta u Varaždinu/Hrvatska, IMPULS – poezija u kafiću. Njegova djela prevedena su na hrvatski, makedonski, engleski, njemački i rumunjski jezik.

U glazbenom programu sudjeluje Vida Dodigović.