VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

FESTIVAL ODRŽIVOG RAZVOJA OVE SUBOTE U CENTRU ČAKOVCA

Djeca, roditelji i stručni djelatnici iz skupine Delfinići, Dječji vrtić Cipelica, (područni odjel Vjeverica) u suradnji s osnivačem Gradom Čakovcem, organiziraju FESTIVAL ODRŽIVOG RAZVOJA s naglaskom na tekstil u navedenom kontekstu.

Cilj ove akcije je prezentacija aktivnosti, proizvoda i edukacijskih materijala na temu održivosti i tekstila koje se provode u odgojno – obrazovnim ustanovama od vrtića i osnovnih škola do srednjih škola na području našeg grada.

Smatramo da svi zajedno možemo doprinijeti jačanju svijesti koliko je tema održivosti bitna u suvremenom svijetu i koliko je važno djecu od najranije dobi educirati o održivom razvoju i uključiti ih u aktivnosti koje ga podržavaju. Važno je naglasiti da je i sama ideja krenula od dječjih zapažanja i interesa.

Festival će se održati u subotu, 13. svibnja 2023. godine u vremenu od 8.00 – 12.00 sati u centru grada Čakovca. Uz podršku Grada osiguran je prostor i 10-tak štandova na korištenje. Uz Dječji vrtić Cipelica na Festivalu će sudjelovati: Dječji vrtić Cvrčak, Dječji vrtić Dječja mašta, OŠ Kuršanec, I. OŠ Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec, Srednja škola Čakovec, Ekonomska škola Čakovec, Udruga odgajatelja Krijesnice i Hrvatsko društvo za obrazovanje u ranom djetinjstvu (OMEP Hrvatska). Posebni gosti Festivala biti će socijalna zadruga Humana Nova koja svoje poslovanje bazira na osnovnim principima održivosti: ekološkom, ekonomskom i socijalnom.

Gospodarska škola Čakovec u isto vrijeme organizira Buvljak (u haustoru nasuprot Turističke zajednice grada Čakovca) gdje će se moći izabrati ili zamijeniti odjeća. Djeca iz skupine Delfinići također su pripremila svoju premalenu odjeću za istu svrhu. Stoga pozivamo mlade, roditelje i djecu da pronađu neki odjevni predmet za sebe i tako doprinesu očuvanju okoliša.

Gospodarska škola Čakovec također organizira reviju modela odjeće izrađene od recikliranog tekstila. Učenici i učenice prošetati će gradom odjeveni u navedenu odjeću.

Cijeli događaj upotpuniti će radionice u koje će se moći uključiti djeca mlađe i nešto starije dobi u organizaciji Srednje škole Čakovec, Udruge odgajatelja Krijesnice i OMEP – a Hrvatska.

Pozivamo vas da posjetite naš FESTIVAL ODRŽIVOG RAZVOJA!

Pozivamo vas da nas PODRŽITE ZA ODRŽIVOST!

U SLUČAJU KIŠE FESTIVAL ĆE SE ODRŽATI U ZGRADI SINDIKATA!

Mr.spec. Eleonora Glavina, stručni suradnik psiholog savjetnik

Dječji vrtić Cipelica