Erste plava liga, Čakovec 18.5.2023.

Erste Plava liga jedinstveno dječje atletsko natjecanje za učenike i učenice od 1. do 6. razreda koje se održava u 10 hrvatskih gradova.

U Čakovcu će se Erste plava liga održati 18. svibnja na SRC Mladost u organizaciji AK Međimurje.

Sudionici će imati priliku otkriti i pokazati svoje atletske talente u trkačkim, skakačkimi bacačkim disciplinama primjerenima, a projekt je Atletskog kluba Pro Sport, pokrenut prije jedanaest godina s ciljem promicanja sportskih vrijednosti i karakternih osobina među djecom, popularizacije atletike, sporta i rekreacije općenito, poticanja zdravog natjecateljskog duha, psihofizičkog razvoja djece te zabavnog provođenja slobodnog vremena uz jelesnu aktivnost.

Važnost približavanja atletike i sporta općenito djeci osnovnoškolskog uzrasta prepoznali su i ambasadori – najbolji hrvatski atletičari i atletičarke poput Blanke Vlašić, Sandre Perković, Stipe Žunića, Ivana Horvata, Paole Borović, Sare Kolak, Matee Parlov Koštro i Jane Koščak.
Erste Plava liga odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Ministarstva obrazovanja, Središnjeg državnog ureda za šport, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Hrvatskog olimpijskog odbora te Hrvatskog atletskog saveza.
Kvalifikacijska natjecanja održavaju se tradicionalno tijekom travnja, svibnja i lipnja, a najbolji natjecatelji iz svakog grada predstavljat će svoj grad na finalu Lige 9. rujna 2023. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Boris Hanžekovićevog memorijala.

Ovim putem pozivamo sve osnovne škole u Čakovcu da sudjeluju na ovom jedinstvenom natjecanju. Škola koja prijavi najviše natjecatelja u kvalifikacijama osvojit će nagradu i priznanje organizatora.

INFORMACIJE O NATJECANJU U ČAKOVCU:

Datum održavanja: 18. svibnja 2023. godine.
Lokacija: SRC Mladost
Organizator: Ak Međimurje

Kontakt koordinatora: Mario Dobša, mob: 098 921 1479

Prijave za natjecanje zaprimaju se na službenoj stranici stranici Lige
www.ersteprvaliga.hr/plava-liga/prijava-na-natjecanje/

Natjecatelji mogu sudjelovati na natjecanju uz odobrenje roditelja ili staratelja koje će im doći putem maila nakon prijave na natjecanje.

Na dan natjecanja potrebno je doći sat vremena prije natjecanja zbog preuzimanja startnog broja.

Satnica natjecanja:
19:45 6. razredi (na stadion je potrebno doći u 18.45 sati)
19:00 5. razredi (na stadion je potrebno doći u 18.00 sati)
18:15 4. razredi (na stadion je potrebno doći u 17.15 sati)
17:30 3. razredi (na stadion je potrebno doći u 16.30 sati)
16:45 2. razredi (na stadion je potrebno doći u 15.45 sati)
16:00 1. razredi (na stadion je potrebno doći u 15.00 sati)