VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Predstavljanje knjige Porijeklo hrvatskih institucija autora Josipa Jambrača

Knjižnica Nikola Zrinski poziva Vas na predstavljanje knjige “Porijeklo hrvatskih institucija” autora Josipa Jambrača koje će se održati u utorak 23. svibnja 2023. godine u 18.00 sati u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.
Program se održava u sklopu Dana grada Čakovca.

Josip Jambrač do sada je objavio ”Ljudi, ekonomija, država” (2016.), ”Demokracija iz dana u dan” (2019.) te ”Porijeklo hrvatskih institucija” (2022.).
Njegova treća knjiga “Porijeklo hrvatskih institucija” sveobuhvatni je pregled povijesti hrvatskih institucija približavajući nam društveni, gospodarski, politički i pravni razvoj suvremene Hrvatske. Riječ je o esejima pisanim 10 godina, knjiga je podijeljena u pet cjelina čiji su naslovi Prednosti, Sudbina, Bratstvo i jedinstvo, Napokon sami i Ponovno ispočetka.

“Knjiga Josipa Jambrača je veliki sveobuhvatni pogled na Hrvatsku, njezinu povijest i, nažalost, njezinu budućnost. Na mnogobrojnim primjerima autor detaljno objašnjava zašto Hrvatska iz naizgled posve uređenih i urednih okolnosti ne može naprijed i zašto se toliko malo toga mijenja.” (Tvrtko Jakovina)