VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Antunovsko proštenje od 9. do 13. lipnja

Turistička zajednica grada Čakovca i ove godine u suradnji s Gradom Čakovcem i Župom sv. Antuna Padovanskog Čakovec organizira “Antunovsko proštenje” koje će se održati na čakovečkom jugu od 9. do 13. lipnja 2023.

Shodno tome, s velikom je radošću osmišljen program za koji vjerujemo da će pronaći mjesta u svakome od vas.

Manifestaciju započinjemo u petak, 9. lipnja u 17.00 sati na Trgu sv. Antuna Padovanskog uz Dixieland Band. U subotu, 10. lipnja na Trgu Pape Ivana Pavla II. s početkom u 19.00 sati održat će se predstava za djecu pod nazivom “Tata Slikovnica”, autora Igora Bakse. U 21.00 sat svojim razigranim tonovima rasplesat će nas Saša Lozar. U nedjelju, 10. lipnja s novim elanom od 16.00 do 19.00 sati na Trgu Pape Ivana Pavla II. družit ćemo se s tamburaškim sastavom “Podrumari”. Na Trgu Sv. Antuna Padovanskog u 17.00 sati započinje koncert Big Band Čakovec te ćemo večer polako privesti kraju uz Vlatka i Evu Vukina kroz “Večer slavljenja” od 20.30 sati.

Svi koncerti su besplatni.

U subotu 10. lipnja u 17.00 sati povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog, započinje trodnevnica koju će predvoditi fra Ante Barišić kroz svetu ispovijed, duhovni razgovor, svetu misu te klanjanje pred presvetim.

U utorak, 13. lipnja svete mise su prema niže navedenom rasporedu:
7.00 – sveta misa, predslavi fra Stanko Bjelobrajdić
9.00 – sveta misa, predslavi fra Vedran Kos
11.00 – sveta misa, predslavi fra Ante Barišić; nakon mise procesija s moćima sv. Antuna Padovanskog
19.00 – zahvalno euharistijsko slavlje predslavi fra Josip Šoštarić

U 17.00 sati bit će antunovski blagoslov djece i ljijana te dodjela nagrada zahvalnica sudionicima natječaja “Cvjetići sv. Antuna”.

Za vrijeme manifestacije na snazi će biti i privremena regulacija prometa. Zatvorena će biti cesta na Trgu Ivana Pavla II., od križanja s ulicom Luja Bezerdija do križanja s ulicom Ivana Sokača te ulica Ivana Sokača od kružnog toka do križanja s ulicom Nikole Pavića.

Veselimo se vašem dolasku!