VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

ĆIRO / petak / 30.6.2023. / 21.00 Trg Republike / monodrama o životu Miroslava Ćire Blaževića

petak / 30.6.2023.
21.00 Trg Republike

Antonio Gabelić & Tarik Filipović

ĆIRO

Redatelj: Tarik Filipović
Igra: Tarik Filipović
Odabir glazbe: Tarik Filipović
Scenograf: Ivica Mamić
Kostimografkinja: Vedrana Rapić
Oblikovatelj svjetla: Igor Petrovski
Oblikovanje vizualnih komunikacija: Mario Jurjević
Fotografkinja: Ines Stipetić

Ova monodrama o životu Miroslava Ćire Blaževića autorski je projekt jednog od najpoznatijih glumaca u regiji – Tarika Filipovića.

Spektakluk i Magic Act Show, u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u povijesti hrvatskoga kazališta, s preko 300 odigranih izvedbi koje je vidjela čitava regija.

Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.

Trajanje: 1 sat i 20 minuta

ULAZ SLOBODAN

  • U slučaju lošeg vremena predstava će se održati u dvorani Centra za kulturu, a besplatne ulaznice podižu se na blagajni Centra 2 sata prije početka programa.