VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Nakon nezadovoljstva građana lokacijom bine, odlučeno – koncerti na ovogodišnjem Porcijunkulovu kod SRC-a “Mladost”

Na danas održanom sastanku predstavnika Turističke zajednice grada Čakovca, organizatora koncerata te stručnih službi na ovogodišnjem Porcijunkolovu, dogovoreno je kako će se koncerti na čakovečkom proštenju ove godine održati na SRC-u “Mladost”. Razlog je jasan – građani su izrazili svoje nezadovoljstvo i negodovanje ponuđenom lokacijom Zrinsko – frankopanske ulice, nakon što je javno dana informacija da se u jezero podno zidina Starog grada zbog visokih razina podzemnih voda ne mogu održavati koncerti. Ta lokacija odabrana je na temelju sličnih pozitivnih iskustava drugih gradova.

Na ovu nepredvidivu situaciju sve službe uključene u organizaciju reagirale su na najbrži mogući način i razmotrile sve segmente, a reakcije su brzo uslijedile i od Čakovčana. Kako se u proteklo vrijeme intenzivno i u velikoj mjeri projekti i manifestacije te niz drugih segmenata u Čakovcu usklađuje sa željama građana, dogovoreno je da će se ipak mijenjati lokacija održavanja koncerata te ćemo se šest dana družiti s glazbenim zvijezdama kod SRC-a “Mladost”.  

Samim time buka će se izolirati od samog centra, neće biti potrebno zatvoriti cestu koja vodi u središte grada, ali i postaviti pozornicu neposredno uz stambene zgrade. Kako se na koncertima, ali i ovogodišnjem Porcijunkulovu ponovo najavljuje više desetaka tisuća posjetitelja, danima se tražio najpogodniji prostor kako bi se zadovoljili sigurnosni aspekti, ali i osigurali svi produkcijski uvjeti za organizaciju svih manifestacija. Razmatrane su i druge lokacije u središtu Čakovca. U lijevom jezeru podno zidina te kod fontane u Perivoju Zrinskih također nije moguće postaviti koncertnu opremu zbog podzemnih voda i raskvašenog terena, stabla i rasvjetni stupovi na parkiralištu MTČ-a ne omogućavaju postavljanje pozornice, igralište na Macanovom domu je premalo, isto kao i lokacija kod HZZO-a. Lokacija u dvorištu utvrde, ispred Riznice Međimurja nije pogodna zbog mogućnosti narušavanja statike palače. U prvom planu ovogodišnjeg Porcijunkulova su autohtoni proizvodi, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i tradicija, što će se prezentirati na Trgu Republike, tako da i na njemu nije moguće organizirati koncerte. Dakle, pješačka zona rezervirana je za šetnju i razgledavanje, Perivoj Zrinskih za Vinski grad i ugostiteljsko-zabavne sadržaje, dok će koncerti biti kod čakovečkog stadiona. Nadamo se kako će to biti adekvatna i prihvatljiva lokacija za građane, posjetitelje i izvođače. Time se oslobađa parkiranje u gradu za građane i posjetitelje koji su došli na manifestaciju, a pritom i smanjuje buka stanarima.

Bez obzira na sve, ovogodišnji program Porcijunkulova ponovno jamči kvalitetne sadržaje i odličnu zabavu. Tome će sigurno pridonijeti i Petar Grašo, Vanna, Juan De Marcos Gonzales and The Euro-Cuban All Stars, Željko Bebek, Crvena jabuka i klapa Intrade svojim nastupima, na pozornici kod SRC „Mladost”!