VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

   

       

[toggler title=”Je li sigurno putovati u Hrvatsku” ]

Pri putovanju u Hrvatsku zahtijeva se od svih posjetitelja poštivanje važećih zdravstvenih i sigurnosnih smjernica. Obvezno pogledajte trenutačne mjere koje se odnose na putovanja, kao i smjernice koje su na snazi na nacionalnoj i na regionalnoj razini. Određene epidemiološke mjere uvedene su za neke od hrvatskih županija, a pravodobne i točne informacije o koronavirusu mogu se pronaći na službenoj stranici Vlade : www.koronavirus.hr Hrvatska udruga turizma (HUT) kreirala je interaktivnu kartu s označenim aktivnim slučajevima zaraze bolešću COVID-19 koja se može pronaći ovdje. Više informacija možete pronaći u nastavku.[/toggler]

[toggler title=”Razmišljate o putovanju u Hrvatsku” ]

[pdf-embedder url=”https://www.visitcakovec.com/wp-content/uploads/2021/05/Entering-Croatia-EU_HR.pdf” title=”Entering Croatia EU_HR”][/toggler]

[toggler title=”Ako je potrebno napraviti test na COVID-19 ili ga putnik želi napraviti za vrijeme boravka u Hrvatskoj, gdje je moguće testirati se?” ]

Uzimanje uzoraka za testiranje na COVID-19 obavlja se u posebnim ambulantama organiziranima na razini županije. Kontakte navedenih ustanova možete pronaći ovdje. Ako vam je potreban test u točno određenom trenutku za točno određen vremenski period, kontaktirajte unaprijed ambulantu kako biste osigurali da će vas centar za testiranje primiti i dati sve potrebne upute o protokolu testiranja te sve ostale potrebne informacije. Više informacija o lokacijama, procesu naručivanja, terminima i sl. možete pronaći ovdje.

U nastavku dostavljamo poveznice na kojima se može pronaći više informacija o mogućnostima testiranja u pojedinim županijama:

Određeni hoteli počeli su pružati usluge testiranja svojim gostima. Molimo da provjerite kod željenog hotela pružaju li ovu uslugu. Također, Turistička zajednica grada Zagreba je za sve strane posjetitelje koji su ostvarili barem jedno komercijalno noćenje u Zagrebu osigurala testiranje putem svog Centra za posjetitelje na Trgu bana Josipa Jelačića 11. Podatak o ostvarenom noćenju će se provjeravati putem sustava eVisitor. Više informacija ovdje.

Od 23. siječnja 2021., u Zračnoj luci Franjo Tuđman moguće je obaviti brza antigen i PCR testiranja. Više informacija na sljedećoj poveznici.

Od 24. travnja 2021., testiranje je moguće obaviti i u Zračnoj luci Split. Više informacija na poveznici.

[/toggler]

[toggler title=”Pokriva li moje osiguranje bilo koje zdravstvene usluge povezane s bolešću COVID-19 u Hrvatskoj?” ]

Ako ste državljanin EU-a, EGP-a, Ujedinjene Kraljevine ili Švicarske, a imate zdravstveno osiguranje svoje države, ono će pokrivati sve usluge povezane s bolešću COVID-19 ako u Hrvatskoj vrijede ista pravila kao u vašoj matičnoj zemlji. Odvojite vrijeme kako biste provjerili valjanost svoje Europske kartice zdravstvenog osiguranja (EHIC) i/ili izvadite novu karticu prije svojeg putovanja. Osim toga, kao alternativu imajte potvrdu koju vam je izdala nacionalna zdravstvena ustanova.

Osigurane osobe iz država s kojima Republika Hrvatska ima sklopljen međudržavni ugovor kojim je regulirano pitanje korištenja zdravstvene zaštite (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Turska) ostvaruju pravo na zdravstvenu zaštitu za vrijeme boravka u Hrvatskoj na temelju tiskanica koje su propisane ugovorom, a koje trebaju zatražiti od svojih osiguravatelja iz matičnih država, prije dolaska u Hrvatsku.

Državljani drugih zemalja trebali bi prije putovanja provjeriti svoje zdravstveno osiguranje kako bi bili sigurni da su pokriveni u slučaju hitnih zdravstvenih usluga koje uključuju sve zdravstvene usluge povezane s bolešću COVID-19 ili kupiti odgovarajuće putno osiguranje koje pruža pokriće povezano s bolešću COVID-19.

[/toggler]

[toggler title=”Dodatne informacije” ]

Različite preporuke i smjernice za turistički sektor mogu se pronaći ovdje ili na web-stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na sljedećoj poveznici.

Sva pitanja povezana s putovanjima u Hrvatsku na koja niste pronašli odgovore možete poslati na e-adresu mintcz@mints.hr i, u CC-u, info@htz.hr

Odgovore na pitanja u vezi s prelaskom granice Republike Hrvatske možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Pitanja u vezi s ispunjavanjem mrežnog obrasca EnterCroatia možete poslati na sljedeću e- adresu: entercroatia@mints.hr

Pitanja o epidemiološkim mjerama, ekonomskim mjerama i bilo kakva pravna pitanja u Republici Hrvatskoj tijekom pandemije bolesti COVID-19 možete poslati na sljedeću e-adresu: mintcz@mints.hr

Dodatne informacije uz informacije o najčešćim pitanjima o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku možete pronaći ovdje*

Za dodatne informacije EU je pokrenuo „Re-open EU”, interaktivni alat čija je svrha osigurati sigurno ponovno putovanje i pokretanje turizma diljem Europe.

[/toggler]