VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

U našemu malom gradu stasaju veliki sportaši. Kruna svih uspjeha i izvanserijske prepoznatljivosti Čakovca, Međimurja i Hrvatske u globalnim razmjerima, je srebrna medalja gimnastičara Filipa Udea. Osvojio ju je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i do danas nas čini ponosnima.

Čakovčanke i Čakovčani vole sport, rekreaciju, kretanje. Svaki od sportova ima svoje mjesto u našemu gradu. Grad je bogat sportskim dvoranama, imamo nogometni i atletski stadion Mladost, Gradski bazen “Marija Ružić“, teniske terene na kojima se odigravaju međunarodni turniri, a nose ime našeg sugrađanina prethodnika Franje Punčeca, svjetskog teniskog asa i jednog od najboljih hrvatskih sportaša 20. stoljeća.

Od lipnja 2015. Čakovec je bogatiji za još jedan sportski sadržaj. Naime, na prostoru pored Gradskih bazena „Marija Ružić“ otvoreni su Adventure mini golf tereni, prvi takve vrste u Hrvatskoj te se tako zahvaljujući Čakovcu naša zemlja upisana na golf karti Europe. Riječ je o projektu kojim je Čakovec dobio terene koji će osim zabave i rekreacije, omogućiti i organizaciju mini golf natjecanja. Mini golf je sport koji okuplja preko 20 milijuna aktivnih i rekreativnih igrača, njime se mogu baviti i mlađi i stariji, a ovaj čakovečki teren omogućava organizaciju ozbiljnih međunarodnih natjecanja.