VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

PROGRAMSKA KNJIŽICA:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

 

ZONA TRADICIJE I STARIH ZANATA

Događanje proštenja nije potpuno bez ljudi koji strastveno održavaju tradiciju svog kraja i to žele podijeliti s posjetiteljima. Od tradicionalnih proizvoda do KUD-ovskih nastupa “zona tradicije i starih zanata” posvećena je očuvanju svega onog što nas je kroz povijest pratilo.  U suradnji s Turističkom zajednicom Koprivnice i Renesansnim festivalom prikazat ćemo što više starina i zanimljivih detalja iz povijesti. Sama zona smještena je od trga sv. Nikole do ulaza u Stari grad Zrinski.

 

Očekujte:

 

CRKVA SV. NIKOLE

“Porcijunkula – Gospa od Anđela”, blagdan je kojeg vežemo uz obraćenje sv. Franje Asiškog. Sukladno tome, svake se godine uoči blagdana koji je 2. kolovoza, tradicionalno u našoj Župi sv. Nikole Biskupa održavaju trodnevnice koje su ujedno i duhovne obnove te postoji mogućnost zadobivanja Porcijunkulskog ili potpunog oprosta.

Očekujte:

 

URBANA ZONA

Družimo se, stvarajmo i dijelimo priče putevima gradske vreve, uz dobru glazbu, bogatstvo okusa za naša nepca te čašicom omiljenog napitka.

 

Očekujte:

 

KOMERCIJALNA ZONA (VELIKA BINA, VINOGRAD, LUNAPARK)

Događanja su priče koje nas povezuju, zbog kojih stvaramo i koje u nama bude neke davne uspomene željne novog ruha. Okupimo se u zajedništvu u krugu velike bine te radošću, pozitivnošću i smijehom sagradimo nove priče.

 

Očekujte:

 

RETRO / ETNO ZONA

Kutak koji će nas svojim ozračjem i programom odvesti u “kak je negda bilo” te probuditi u nama vesele i rasplesane nostalgičare. Zona je smještena u Parku kod fontane gdje su nekad bili Čakovečki bazeni (kod hotela Park).

 

Očekujte:

 

DJEČJA ZONA

Namijenjena našim najmlađima (i njihovim roditeljima) dječja zona smještena je uz južni dio bedema Starog grada Zrinski od velikog dječjeg igrališta do hotela Castellum. U suradnji s “Teatar 002” te destilerijom “Murska dekla” prepustite se čarobnom svijetu mašte, kreative i dobre zabave.

 

Očekujte: