VISIT ČAKOVEC

Turistička zajednica grada Čakovca

Za vas trenutno preuređujemo stranicu. Hvala na razumijevanju!

Čakovec je 2013. godine bio finalist u dodjeli prestižne nagrade “Europske destinacije izvrsnosti“, projekta za promicanje europskog turizma. Izbor Europske destinacije izvrsnosti odvija je od 2005. s ciljevima promicanja europskog turizma, stvaranja svijesti o raznolikosti i kvaliteti europske turističke ponude, ublažavanja sezonalnosti, umrežavanja i promocije nagrađenih odredišta te poticanja ostalih na važnost održivog razvoja turizma.

Tema tadašnjeg odabira Europske destinacije izvrsnost bio je “Pristupačni turizam“, a prema uvjetima poziva i preporukama Europske komisije, pod pojmom turistički pristupačne, podrazumijevaju se destinacije koje razvijaju turističku ponudu na način da ona bude pristupačna i dostupna svim osobama, bez obzira na fizička ograničenja, invaliditet ili godine.

Prometna infrastruktura u gradu Čakovcu prilagođena je osobama s invaliditetom: prilazni putovi u sam grad neovisno o prometnom sredstvu, nogostupi na prostoru gradske jezgre, estetski spušteni rubnici i prilazi pješačkom prijelazu, postavljeni zvučni semafori na raskrižjima, parkirališne lokacije sa po 2-3 parkirna mjesta označena za invalide.

Županijska bolnica Čakovec, ljekarne, Gradski bazeni Marija Ružić, gradska uprava, zgrada Međimurske županije, banke, željeznički i autobusni kolodvor, gradska knjižnica, osnovne i srednje škole, Dom za starije i nemoćne osobe te ostale javne ustanove u gradu Čakovcu u potpunosti su prilagođene osobama s invaliditetom.

U gradu Čakovcu postoje turistički i smještajni objekti koji su također prilagođeni potrebama osoba s invaliditetom. Parkirna mjesta, sobe, WC, restorani i jelovnici samo su neki od ključnih faktora prilagođeni za ovu vrstu usluge. Prirodna i kulturna baština grada Čakovca dostupna je svima.

Turistička ponuda koja je dostupna osobama s invaliditetom posebno je označena na web stranici Turističke zajednice grada Čakovca www.tourism-cakovec.hr službenim znakom za invalide.

Za sve detaljne informacije o turističkoj ponudi grada Čakovca prilagođenoj za osobe s invaliditetom kontaktirajte Turistički ured Turističke zajednice grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, Čakovec, osobno, telefonom na broj +385(40)313319 ili e-mailom na tzg-cakovca@ck.t-com.hr.